Moje chvilka pohody

Jak nejlépe pečovat o suchou pokožku?

Suchá pokožka trpí nedostatečným vytvářením kožního mazu, který zadržuje vlhkost, což má za následek ztenčení kůže a následné pnutí a zvýšení citlivosti pokožky.

Na suchou pokožku není dobré používat příliš vody. Samozřejmě se jí nevyhýbejte, ale například při omývání obličeje používejte místo vody přípravky, které obsahují kolagen, silikon či kyselinu hyaluronovou. Ta podporuje hydrataci. Vhodné přípravky v krémech jsou i urea nebo kyselina mléčná.

Oleje dodají vláhu

Spíše než klasické mýdlo, které vysušuje, používejte mycí přípravky na bázi olejů. Ty na pokožce vytvoří ochranný film, který v pleti udrží vodu. Vhodné oleje jsou například mandlové, jojobové nebo avokádové.

Pozor na alkohol

Při nákupu kosmetických přípravků se vyplatí číst zadní etikety o složení.

„Lidé s velmi suchou pokožkou by se měli vyhnout produktům, které obsahují sulfáty, alkohol a různá barviva, která pokožku dráždí a vysušují,“ říká dermatoložka Lucia Mansfeldová z Perfect Clinic Dermatology.

„Místo vany volte rychlejší sprchu s vlažnou vodou. Vyhněte si hrubé žínce či tělovému kartáči. Na utření nepoužívejte hrubé ručníky. A kůži si utírejte pouze lehkými pohyby.“

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden