Můj čas na kafíčko

Jak poznáte, že je SOBEC?

Musíte kolem něj chodit po špičkách, jenom aby ho něco nevyvedlo ze zahálky?

Do vztahu investujete dost energie, ale žádnou zpátky nedostáváte. I když děláte vstřícné kroky, pozitivní reakce není žádná. Podle čeho poznáte sobce?    

Každý vztah je jako nádoba. Pokud do něj naléváte nepřiměřené množství času a energie, a pořád to nestačí, pak není něco v pořádku. Někde ta nádoba začne téct… Na vaše snahy a vstřícné kroky nepřichází žádná odpověď. Něco se děje, cítíte se špatně a začne vám ubývat energie.

Snažíte se pořád jenom vy

Jakmile si uvědomíte, že váš partner není ochoten vkládat to, co vy, zejména své úsilí a touhu, aby vztah fungoval, pak se ptáte sama sebe: Proč se vlastně tak snažím jen já? V panice zjišťujete, že už necítíte někdejší partnerův zájem. Sobec si neuvědomuje, o co přichází, když nechá uvadat ženu, která mu dává energii.

Že vám tento svůj rys zpočátku zatajil?

Všechno musí být jen podle něj

Zpočátku vám to může imponovat. Jenže vzápětí zjistíte, že sobec nebere ohled na vaše potřeby, nevidí hodnotu ve vašem čase, úsilí a vy začnete cítit, že vás v podstatě jenom bezostyšně  využívá. Najednou se vám zdá podivné, že váš společný čas závisí jen na jeho volbě, jestli si na vás udělá volno.

Když něco navrhnete, on to většinou smete ze stolu a trvá na tom, že jeho plány jsou zajímavější. Vaše nápady velmi rychle zavrhne, nebo ignoruje. Vaše přátele bohužel také. Tehdy vám dojde, že vztah bez oboustranné snahy není skutečný vztah.

Chlapovi, který je sobec, jsou vaše pocity ukradené. Ať řeknete nebo uděláte cokoli, pořád od něj nedostáváte kladnou reakci. Cítíte se, jako byste byla neviditelná. Určitě jste už ale slyšela o tom, že samotka je ještě o něco těžší trest, než běžné vězení s možností komunikace.

A obdobným způsobem teď drahoušek vytěsňuje vás. Odmítá s vámi komunikovat. Začne vás to vnitřně sžírat a vést k pochybnostem, že jste asi musela udělat něco špatného a tápete, proč si zasloužíte jeho pohrdání.

Sobec dál nereaguje, a ve vás klesá sebejistota. Ještě než začnete hledat chybu v sobě, zamyslete se nad tím, jaký pocit máte z partnerovy (ne)komunikace. Opovržení je totiž opakem respektu.

Ani za pohled mu nestojíte? To už je zlé.

Odmítá se bavit o budoucnosti

Když se pokusíte zavést konverzaci na téma budoucnost, krčí rameny, protože není připraven jít s vámi dál. Nehodlá se o tom bavit. Každá diskuse na toto téma ho zneklidňuje. Vůbec se  necítí v pohodě s nálepkami jako „přítel“, „partner“, které popisují vztah jako něco vážného.

S takovým chlapem bohužel nelze vztah budovat, protože s ním nelze ani komunikovat. A bez komunikace nemá žádný pár šanci vyjasnit si vzájemné potřeby a hranice. Pak se rychle můžete cítit, jako když pro druhého neznamenáte zhola nic. A to je věru truchlivý úděl, když on pro vás znamená naopak všechno.

Neustále flirtuje s jinými

Někteří muži laškují s jinými ženami neustále jen tak pro zábavu, i když mají vedle sebe stálou partnerku.  „To je jen kamarádka,“ říkají často o ženě, se kterou by chtěli spát, nebo s ní už spí.

Jestliže chlap začne náhle schovávat svůj telefon a neustále někam odchází, cítíte že se něco děje a že ta nová kamarádka není vašemu muži rozhodně lhostejná, když jí věnuje takovou pozornost.

Sobci nejsou ochotni připustit, že flirt je otcem nevěry. Buď jim to nedochází, nebo to dobře vědí. Obojí svědčí o jejich vztahové nezralosti. Proto se držte dál od chlapa, kterému je úplně jedno, že vás svým chováním zraňuje.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden