Moje šťastná hvězda

Kameny a baňky léčí

Ať už se rozhodnete pro masáž lávovými kameny nebo pro baňkování, věřte, že jde o nejpříjemnější metodu uvolňování svalů. A to věděli už ve starověku.

Masáž lávovými kameny

Masáž si můžete užít v domácích podmínkách i od profesionála. Pytlíček s lávovými kameny (hot stones/hot rocks) seženete dnes už na každém rohu a stojí do dvou stovek.

Terapie horkými sopečnými kameny na vaše tělo působí silou tří elementů – země, ohně a vody. Žádná jiná masáž vám nenavodí tak příjemné pocity jako právě tato.

Díky lávovým kamenům se zbavíte stresu a vnitřního neklidu. Nahřívají se ve vodní lázni na teplotu 55 stupňů. Jednotlivě se pak pokládají na vybrané body na zádech. Jakmile se poskládají na ta správná místa, masér začne s jemnou masáží pomocí menších kamenů. Ty velké použije na závěr.

Povinný odpočinek

V druhé části procedury ležíte na zádech a kameny se opět pokládají na vybraná místa. Následuje masáž přední strany nohou. Masáž chodidel se provádí menšími kamínky.

Navazuje masáž rukou, krku, dekoltu a obličeje. Masér může použít i různé esenciální oleje. Pokud by se vám zdály lávové kameny moc horké, nebojte se to říct. Masáž vám za všech okolností musí být příjemná.

Masáž baňkami

Masáž zvaná baňkování není jen léčebná metoda pomáhající od bolesti zad. Díky baňkám, které vytvářejí podtlak, dochází k narušení tukové struktury a tím pomáhají snadněji odbourávat tuky.

Díky této proceduře se pokožka přirozeně vypíná, takže masáž pomáhá i v boji s celulitidou.

Užitečné podlitiny Masér nechává baňky na vašem těle 10 až 15 minut působit.

Při proceduře se používají buď ty skleněné, nebo s gumovým balonkem. Ve skleněné nádobce se vytvoří vakuum. Nemusíte se tak bát popálenin. Gumový balonek se zmáčkne a přiloží ke kůži. Díky tomu se prokrví potřebná místa a tělo se zbavuje škodlivin.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden