Můj čas na kafíčko

Klíč ke šťastnému vztahu je sebeláska

Opravdu musíte nejprve milovat samu sebe, než se dostanete do vztahu? Ano! Sebeláska je základem pro naplňující vztah, ale také cestou k prožívání vášní.

Přijmout se taková, jaká jste, se všemi domnělými vadami na kráse, je základem spokojenosti. Jenže mnohá z nás se necítí příliš jistě, pokud jde o tělo.

Nesrovnávejte se

Srovnávání s jinými ženami vyvolává pocit, že s námi není něco v pořádku. V každé z nás je jedinečná krása, proto nelze srovnávat. Kdy jste se na sebe naposledy podívala do zrcadla a řekla si „Jsem krásná“?

Mnoho žen se na své tělo dívá kriticky, vidí vrásky, černé tečky... Vidíme se příliš tlusté, hubené, moc bledé nebo křivé. Oblečení může zakrývat nejistotu, ale v intimním životě raději zhasínáme světlo.

Ženy, které se ve svém těle cítí pohodlně, se častěji svlékají před partnerem a častěji se s ním milují. Abyste se ve svém těle cítila hezky, zkuste se podívat na sebe jinýma očima a vidět se jako krásné dílo. A nedeptejte se zkoumáním detailů.

Jak se sebou mluvíte?

Dokážete se pochválit? Láskyplné myšlenky o nás samých nás uvolňují a  snižují srdeční frekvenci, což je znamení klidu. Naopak negativní myšlenky zvyšují stres.

Dobré partnerství znamená, že sdílíme naše potřeby. Upřednostňovat své vlastní potřeby a mluvit o nich vyžaduje odvahu. Pouze když partnerovi řeknete, co si přejete, mohou se pak tato přání také splnit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden