Můj čas na kafíčko

Koho nikdy nezměníte?

Spadly vám růžové brýle a hodláte ho předělat k obrazu svému? Nedělejte to!

Zpočátku působil jako nejúžasnější chlap pod sluncem, ale pak vás jeho projevy rozhodily. Je možné přimět muže ke změně? Můžete ho předělat k obrazu svému?

Někdy ano, ale často jen ztratíte čas, energii a nervy. A riskujete, že ztratíte  i ten svůj chlapácký poklad. Jaké typy mužů nikdy nepředěláte?

Volný jako pták

Ač přes své prvotní odhodlání nenechat se polapit po čase lehce zkrotne, tendence k volnému životu nevymizí. Smiřte se s faktem, že s tímto chlapíkem nebudete nikdy „my“, ale vždy „on a vy“. Na začátku vám byl možná svou nespoutaností sympatický.

Časem vám ale pravděpodobně dojde trpělivost a přestane vás bavit jeho odtažitost, touha po chvílích samoty a nezájem trávit s vámi volný čas. Muž samotář se prostě nechce vzdát své svobody, na kterou je zvyklý, a tak není moc vhodný pro ženu, která touží po stabilním zázemí.

Sklenka je mu bližší než vy? Pozor na něj!

Gaučový povaleč

Protiklady se sice přitahují, ale všeho moc škodí. Když chlap doma většinu dne jenom proleží, nepřiloží ruku k dílu, nic ho nebaví a jakýkoli návrh na výlety a činnosti většinou jen negativně komentuje, brzy vás přestane bavit.

V tom případě si položte otázku: Opravdu toužíte mít po boku někoho, kdo promarní život povalováním se a sledováním televize? Jeho pohodlnost vás bude unavovat a otravovat. Vaše veškerá snaha tak přijde vniveč. Budete se hádat a zůstanete odkázaná na to, abyste vše dělala sama a zařizovala se po svém.

Věčný zahybač

Jeho předešlý vztah ztroskotal na jeho nevěře. Čeká to samé i vás? Zjistěte, jak to bylo. Podvedl svou ex jednou, nebo ke konci vztahu, když to už nefungovalo? Nebo byl soustavně ve dvou postelích? Pokud je zahýbání jeho životní styl, nezměníte ho a je čas zmizet.

Jestli ale svého záletu lituje, nevěra nebyla opakovaná, a možná to byla i reakce na rozpadající se vztah, dejte mu šanci. Ale mějte oči otevřené a věřte svému instinktu. Když žena muže podezírá z nevěry, v drtivé většině případů je její podezření oprávněné.

Milovník alkoholu

Je třeba vzít v potaz i to, v jaké životní situaci se muž zrovna nachází, ale alkohol by neměl být řešením problémů. Jestliže je pro něj pití na první místě, a jakmile nemá denně svoji hladinku, je nervózní, není na něj spoleh, zpozorněte. Závislost je silnější než vy.

Pokud si dá občas skleničku při nějaké příležitosti nebo „jedno pivo na žízeň“ a vám to nevadí, není co řešit. Pokud je jeho problém s alkoholem větších rozměrů, ale vám stojí za to mu s léčbou pomoci, nastavte si pevná pravidla a buďte nekompromisní. Víc než tři šance ovšem nedávejte.

Starý mládenec

Osype se pokaždé, když jen slyší slovo společné bydlení nebo svatba? V tom případě nelze říct, zda ho někdy jeho odpor k usazování přejde. Je důležité vědět, zda v minulosti nějaký vážný vztah měl a je toho schopen, či jen teď nemá náladu se vázat.

Možná se stále cítí zraněný předešlým rozchodem nebo si užívá znovunabyté svobody. Zeptejte se ho jasně. Nechce vážný vztah teď, nebo nikdy? Pokud tvrdí, že společný život si představit neumí, buď se s tím smiřte, nebo jděte od něho a hledejte muže, který vám sen splní.

Sebestředný  narcis

Pokud má chlap potřebu vás srážet, ponižovat, nadřazovat se nad vás a přesvědčovat, že on má neustále pravdu, buďte ve střehu, protože by mohlo být ještě hůř. Psychické týrání, slovní útoky? Tady platí nulová tolerance. Jestli tohle dělá, jděte od něj pryč!

Pozor i na život s narcistou, to také nevěstí nic dobrého. Sobeckost a málo romantiky? S tím se možná něco dělat dá. Jasně ale musíte definovat, co vám vadí. Vytvořte dohodu, co je třeba změnit, stanovte si pravidla. Bude-li je porušovat, raději včas odejděte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden