Můj čas na kafíčko

Poznejte chlapa úplně beze slov

Nenechte se obelhat sladkými řečičkami a prokoukněte chlapa hned!

Poznala jste nového muže a nechcete se nechat opít klamy a přetvářkou? Na jaké oblasti jeho života byste se měla zaměřit předem a získat tak hodnověrné informace o tom, co vám sám nejspíš neřekne?

Neexistuje nic  únavnějšího a bezútěšnějšího než po dlouhých měsících zjistit, že vedle sebe máte muže, se kterým vlastně nechcete vůbec žít.

Má rád sám sebe?

Pokud partner neumí mít rád sám sebe, tak jak má potom milovat vás? Pokud si není jist sám sebou, jak pak může důvěřovat vám? Pokud se neumí zabavit sám a snadno propadá stavům závislosti na druhém, jak potom může dát vám ten potřebný pocit prostoru a svobody, který každý z nás tolik potřebuje?

Jak dlouho byste pak po takovém člověku dokázala toužit? Stokrát opakované téma sebelásky a sebehodnoty je ve vztahu důležitější, než si možná myslíte.

Na workholika pozor, se vztahy mívá problém.

Je vyléčený z minulého vztahu?

Když se zeptáte na vztah s jeho bývalkou a dostane se vám jen spousty hanlivých slov, jaká to byla neuvěřitelná bestie a za všechno špatné mohla pouze ona, zatímco on nikdy, pak zde určitě není něco v pořádku.

Pokud stále cítí zášť vůči své ex, tak částí své mysli je setrvale zaseknutý v minulosti a má v sobě ránu, která není zaléčená. Dříve či později se to nepříznivě projeví ve vašem vztahu. V horším případě můžete být jen záplatou pro jeho zlomené srdce!

Jak se dívá na svět?

Všímejte si, jestli je partner více pozitivní, nebo negativní, jestli vás umí rozesmát. S věčným stěžovatelem, morousem a škarohlídem, který na všechno nadává, láskyplný vztah nevytvoříte, i kdyby jste se rozkrájela.

Když se podíváte i na jeho zdravotní stav, máte přehled o jeho hluboce zakořeněných problémech. Je známá věc, že za závažnější onemocnění často může negativní nastavení v hlavě.

Jaký má vztah s rodiči?

Jaký vztah má partner s rodiči, je pro vztah zásadní. Pokud ještě rodiče má a řekne vám, že s tátou či mámou už nemluvil roky a nehodlá to změnit, je dost pravděpodobné, že i komunikace ve vašem pozdějším vztahu bude váznout.

Pokud už rodiče nemá, sledujte, jakým způsobem o nich mluví, jestli k nim chová respekt. Cenné informace také dostanete, když se podíváte i na vztah jeho rodičů. Jeho matka a otec mu předali každý půlku sebe.

V dětství se právě od nich učil milovat, odpouštět, řešit konflikty, komunikovat i naslouchat. Pokud je jeho otec akční a matka uzavřená, tak se podvědomě bude snažit dostat vztah s vámi do stejných kolejí – protože to je vztah, který zná a ve kterém vyrůstal.

Jací jsou jeho přátelé?

Podívejte se, jakými lidmi se rád obklopuje. O čem se spolu baví a jaký je jejich druh zábavy? Když poznáte jeho nejlepšího kamaráda, dozvíte se i beze slov hodně i o samotném partnerovi.

Jelikož jsou nejlepší přátelé, jejich emoční nastavení bude podobné, neboť se říká, že až 75 % emočních vzorců mají nejlepší přátelé stejných. Nejspíš též znáte případ, kdy se pár rozešel a jeden z nich začal chodit s nejlepším kamarádem či kamarádkou druhého.

Práce a peníze

Má-li chlap dluhy, je dlouhodobě nezaměstnaný a nic pro to nedělá, je to pro případný vztah naprosto zásadní problém. Extrémní opak – když neustále pracuje a neumí odpočívat – je stejně velký jed.

Workoholici sice vydělají spoustu peněz, ale práce je často záplata na jejich prázdnotu a problémy v sociální i psychické oblasti. S těmi vztahovými se potýkají téměř vždy.

Když vám potenciální partner řekne, že práce je jeho koníček, a pracuje 12 hodin denně, tak mu dejte minus. K čemu je hodně peněz, luxusní dům a vůz, když by na vás neměl čas víc než jeden den v týdnu?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden