Můj čas na kafíčko

Pozor na vykuky ze seznamky!

Proč stále tisíce žen věří sňatkovým podvodníkům z internetu a nechají se okrást?

Seznamky jsou plné lhářů, kteří se vydávají za vojáky, lékaře, tajné agenty na zahraniční misi… Počítají s tím, že „princezna věří na pohádky“, a okázalými gesty i něžností se snaží otupit její ostražitost.

Začíná to lichotkami, řečmi o splynutí duší a větami „čekal jsem na tebe celý život“. Muž, který vás zasypává přehnaně romantickými gesty a prohlášeními o své nehynoucí lásce ihned po seznámení, je emočně nestálý nebo manipulativní.

Bohužel, často se najde žena, která uvěří, že když pomůže tajemnému muži z tíživé situace, odměnou za její dobré srdce bude láskyplný vztah. Většina lidí si při čtení podobných příběhů klepe na čelo a pochybuje o inteligenci obětí. Jenže jsou to ženy vzdělané, úspěšné, ale také naivní.

Je až přesladký

Podvedené ženy často v určité fázi tuší, že je něco špatně, ale nechtějí se vzdát naděje, že vše dobře dopadne, a tak blížící se průšvih nezastaví včas. Je totiž nesmírně těžké si přiznat, že naletěly.

Svou roli hraje i obrovský stud, co si o nich pomyslí okolí. Některé ženy tak ještě víc prohloubí nenávist k sobě, umocní se jejich pocit, že nejsou hodny lásky. Jiné skončí nejen bez peněz, ale i v péči lékařů. Na co dávejte pozor při seznamování na internetu?

Poslal fotku, kam pojedete na dovolenou? Zajímejte se, kdo ji platí.

Setkání pořád jen odkládá

Začnete si vyměňovat krásné zprávy, takže přirozeně zatoužíte vidět dotyčného osobně. Jenže ouha, nejdřív ho dostala chřipka, pak musel odjet na služební cestu. Neustálé odmítání osobního kontaktu patří k okatým signálům, že je něco špatně.

Ovšem stává se, že podvodník se se svými oběťmi osobně setká a teprve pak z nich začne mámit peníze. Často to dělávají lháři, kteří se nesnaží získat finance, ale baví se tím, že udržují více vztahů s různými ženami.

Motá se do svých vlastních lží

Popisoval vám dovolenou v Egyptě, kam vás určitě jednou vezme, ale vzápětí vypráví, že ve stejném čase byl někde jinde. Že by uměl cestovat časem? Pravda je taková, že když člověk lže, tak se do svých nepravdivých výpovědí zamotává.

A také si nepamatuje, co vám kdy řekl, zvlášť když si píše ještě s dalšími. Pokud se ovšem jedná o profesionálního podvodníka, který má vše pod kontrolou a umí pracovat s detaily, pak ho nemusíte odhalit dlouhou dobu.

Pod palbou řady divných otázek

Při komunikaci se zmíníte, že jezdíte ráda na chatu. Co zajímá podvodníka? Jestli je chata a auto, kterým jezdíte, vaše, a vyzvídá, jestli bydlíte ve vlastním bytě a létáte na dovolené. Pokud se takto zajímá o vaši finanční situaci, zařaďte zpátečku.

Pamatujte, že šejdíři si často vymýšlejí příběhy o mimořádné situaci, v níž se ocitli, a začnou od vás vyžadovat záchranu a finanční výpomoc. Takto už přišlo tisíce žen o své úspory! Na seznamkových profilech na sociálních sítích se všichni tváří důvěryhodně. Problém je v tom, když si profil na síti váš ctitel založil před měsícem.

Nesrovnalosti v digitální stopě

Možná potřeboval zahladit stopy po předchozí seznamovací akci a vytvořit si novou identitu… Podezřelé je i to, když vám tvrdí, že podniká, ale v živnostenském rejstříku o něm není ani zmínka. Pokud vám tvrdí, že pracuje v zahraniční misi nebo na ropné plošině, chtějte důkaz. Nespokojte se s bájí.

Neskočte mu na špek

Bije-li váš šestý smysl na poplach, radši s ním přerušte komunikaci a profil nahlaste seznamovací aplikaci nebo správci webu, kde se obchodník s city objevuje. Pro jistotu si ho ještě zablokujte, ať o vás ztratí přehled.

A pamatujte ještě na jedno zásadní pravidlo pro seznamování na internetu: tím je opatrnost! Neposílejte na fotkách nic, co nechcete, aby se šířilo dál a dál. Nikdy nevíte, s kým doopravdy komunikujete a jaké má úmysly.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden