Moje sladké tajemství

Vánoční jablečný kompot

Co by to bylo za Vánoce bez kompotu. Těmi nejpopulárnějšími v zeměpisných našich podmínkách jsou samozřejmě ty z jablek, hrušek nebo třešní. Jak ale připravit takový, který vám o svátcích budou všichni závidět?

Suroviny:
3 jablka
3 hrušky
50 g hrozinek
šťáva a kůra z jednoho pomeranče a citrónu
100 g hnědého cukru
4 drcené hřebíčky
lžička mleté skořice
1 drcený badyán
200 ml bílého vína
300 ml vody
4 cl rumu
4 cl koňaku
snítka máty

Jablka a hrušky zbavíme jádra a nakrájíme na kostky, vložíme do ultra vysokorychlostního mixéru Tefal Ultrablend Cook. Přidáme koření, šťávu a kůru z citrusů, cukr, víno, rum, koňak, sekanou mátu, rozinky a vodu. Zapneme na program kompot.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden