Můj čas na kafíčko

Zázračná moc vřelých dotyků

Láskyplné obejmutí od někoho, kdo vás má rád, je velmi důležité. Je to projev lásky, ale také lék, protože dotknout se druhého znamená dotknout se jeho duše.


Když se někoho dotknete, mění se i vaše fyziologie. Klesá hladina stresových hormonů a snižuje se napětí v těle. Lidé, kteří neměli v dětství dostatečný fyzický kontakt s rodiči, si toto zatížení sebou nesou i v dospělosti.


Buďto jsou z nich poněkud uzavření lidé, kteří po dotycích touží, ale nejsou na ně zvyklí, proto je zároveň děsí, takže z nich bývají odtažití samotáři, kteří se neumí otevřít.


Nebo jsou z nich extrémně toužící lidé, kteří jsou závislí na druhých a na jakémkoli fyzickém kontaktu. Prahnou po dotycích a vynucují si je až poněkud úporně. Jenže nátlak vede k tomu, že se od nich partneři spíš odtahují.


Když není s kým


Jenže co dělat, když není nikdo, kdo by vás objal? Pokud budete k lidem otevřená, bude se okolí podobně chovat i k vám. Řekla vám kamarádka něco milého? Tak ji s úsměvem obejměte. Příště to třeba udělá ona.


Nebo můžete obejmout sama sebe a představit si, že objímáte nejlepšího přítele. Pomáhá i zajít si na relaxační masáž, jež může být dobrou náhražkou doteků, které vám tolik chybí.


Poklad, který máte pod nosem


Partneři, kteří spolu žijí dlouhá léta, bohužel často podceňují sílu doteků, i když vedle sebe mají člověka, kterého milují. Přitom je to něco, co dobře upevňuje vztah.


Objímejte často toho, koho milujete, jenom tak, bez sexuálního podtextu. Držte se třeba jen za ruce, dotýkejte se, když vedle sebe jen tak sedíte na gauči a každý si čtete svoji knihu. Nebuďte slepí k pokladu, který máte přímo pod nosem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden