Můj čas na kafíčko

Zbavte se už nervozity!

Jste nervózní a cítíte, jak vám rychle bije srdce, dlaně se potí. Jak získat situaci zpátky pod kontrolu? Poradíme vám, jak se rychle uklidnit a navrátit se do pohody a normálu!

Na rozhodující okamžik, z něhož se vám klepou kolena, se připravte. Ať už jde o rozchod, či důležitý hovor, představte si vše předem. Připravte si svá první slova, případné otázky a to, o čem chcete mluvit a co si potřebujete vyjasnit.

Díky přípravě se budete cítit méně nervózní nejen před událostí, ale i během ní. Do stresující situace tak vplujete přirozeně a snáz.

Dýchejte zhluboka

Soustřeďte se na to, jak dýcháte a jak se hrudník zvedá a klesá. Když jste nervózní, dýcháte krátce a mělce. Zastavte se a vnímejte hluboký nádech a výdech. Jde o nejrychlejší techniku, jak se uklidnit. Vdechujte a vydechujte nosem. Opakujte desetkrát, a budete se cítit klidněji.

Snažte se rozptýlit

Vaše obavy a strachy vám nedají pokoje. Jediná možnost je rozptýlit se něčím, co vás baví. Začtěte se do zajímavé knihy, zavolejte kamarádce, snězte něco dobrého, pusťte si film. Počítejte v duchu do padesáti. Postupně zjistíte, že vaše dýchání se vrací k normálu.

Zázrak jménem chůze

Chůze aktivuje nervové buňky v mozku, které uvolňují smysly. Naučte se pár protahovacích cviků nebo se projděte. Je dokázáno, že i 10 minut chůze vám pomůže cítit se víc v pohodě.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden