Suroviny pro 4 osoby: 600 g filet z kapra (nebo z candáta) 200 g mandlových lupínků sůl pepř olivový olej 4 listy ledového salátu 4 plátky citronu Postup: Rybu naporcujte a filety osolte a opepřete z obou stran. Obalte v sekaných mandlích. Opečte na olivovém oleji. Servírujte…

Suroviny pro 4 osoby: 600 g filet z kapra (nebo z candáta) 200 g mandlových lupínků sůl pepř olivový olej 4 listy ledového salátu 4 plátky citronu Postup: Rybu naporcujte a filety osolte a opepřete z obou stran. Obalte v sekaných mandlích. Opečte na olivovém oleji. Servírujte…

Získejte přístup k exkluzivnímu obsahu a jedinečným bonusům.

Suroviny na 4 porce: 4 lžíce majonézy 1 balíček želatiny v prášku 2 lžíce strouhaného křenu 400 g rybího filé (pangasius) Na ozdobu: petržel kyselá okurka sterilovaný hrášek nebo mrkev sterilovaná červená paprika Na nálev: 0,1 bílého vína 2 špetka sušeného tymiánu 1 lžička…

Suroviny na 4 porce: 4 lžíce majonézy 1 balíček želatiny v prášku 2 lžíce strouhaného křenu 400 g rybího filé (pangasius) Na ozdobu: petržel kyselá okurka sterilovaný hrášek nebo mrkev sterilovaná červená paprika Na nálev: 0,1 bílého vína 2 špetka sušeného tymiánu 1 lžička…

Také máte rádi jaro? Krásné období, kdy venku všechno kvete a voní? Pokud se začtete do nového čísla báječného časopisu Můj čas na kafíčko pro ženy, dozvíte se spoustu zajímavých tipů, jako si nadcházející měsíc opravdu užít.  Dočtete se například, že ticho má opravdu léčivou…

Také máte rádi jaro? Krásné období, kdy venku všechno kvete a voní? Pokud se začtete do nového čísla báječného časopisu Můj čas na kafíčko pro ženy, dozvíte se spoustu zajímavých tipů, jako si nadcházející měsíc opravdu užít.  Dočtete se například, že ticho má opravdu léčivou…

Suroviny na 4 porce:  400 g pstruha 100 g kukuřičné mouky 1 lžička sladké papriky 8 plátků šunky 2 rajčata sůl 2 lžíce olivového oleje snítka rozmarýnu citron Postup: Důkladně omyté pstruhy osušíme papírovou utěrkou. Kukuřičnou mouku smícháme se sladkou paprikou a ryby v ní…

Suroviny na 4 porce:  400 g pstruha 100 g kukuřičné mouky 1 lžička sladké papriky 8 plátků šunky 2 rajčata sůl 2 lžíce olivového oleje snítka rozmarýnu citron Postup: Důkladně omyté pstruhy osušíme papírovou utěrkou. Kukuřičnou mouku smícháme se sladkou paprikou a ryby v ní…

Suroviny na 2 porce: 1 vejce 300 g filé z tolstolobika 50 g hladké mouky 50 ml mléka 1 bobkový list 1 jarní cibulka 1 citron ½ hrnku strouhanky ½ chilli papričky olej sůl pepř Postup: Troubu rozehřejeme na teplotu 190 °C. Do pekáčku vložíme rybí filé, zalijeme mlékem a přidáme…

Suroviny na 2 porce: 1 vejce 300 g filé z tolstolobika 50 g hladké mouky 50 ml mléka 1 bobkový list 1 jarní cibulka 1 citron ½ hrnku strouhanky ½ chilli papričky olej sůl pepř Postup: Troubu rozehřejeme na teplotu 190 °C. Do pekáčku vložíme rybí filé, zalijeme mlékem a přidáme…

Suroviny na 4 porce: 4 filety z candáta à 150 g 0,05 l panenského olivového oleje 1 snítka rozmarýnu (nebo tymiánu, saturejky) 0,1 l suchého bílého vína 0,1 l rybího nebo jemného domácího zeleninového vývaru 6 lžiček hladké mouky 30 g másla Postup: Oloupaný a na kostky…

Suroviny na 4 porce: 4 filety z candáta à 150 g 0,05 l panenského olivového oleje 1 snítka rozmarýnu (nebo tymiánu, saturejky) 0,1 l suchého bílého vína 0,1 l rybího nebo jemného domácího zeleninového vývaru 6 lžiček hladké mouky 30 g másla Postup: Oloupaný a na kostky…

Suroviny na 4 porce: 1 amur (nebo jiná sladkovodní ryba) 1 kořenová petržel 2 cibule 4 mrkve 1 menší celer 5 brambor sůl pepř nové koření bobkový list libeček 0,1 l bílého vína Postup: Na kostky nakrájíme petržel, celer a mrkev. Vaříme alespoň 2 hodiny v osolené vodě, ochucené…

Suroviny na 4 porce: 1 amur (nebo jiná sladkovodní ryba) 1 kořenová petržel 2 cibule 4 mrkve 1 menší celer 5 brambor sůl pepř nové koření bobkový list libeček 0,1 l bílého vína Postup: Na kostky nakrájíme petržel, celer a mrkev. Vaříme alespoň 2 hodiny v osolené vodě, ochucené…

Suroviny na 4 porce: 4 kusy kachních prsou 120 g sušeného ovoce 40 g ořechových jader 100 ml dezertního vína vývar nebo voda na podlévání 1 lžíce oleje sůl směs suchých bylinek Postup: Sušené ovoce pokrájíme a zakapeme vínem. Nasekáme si ořechy. Kůži na prsou opatrně nařízneme…

Suroviny na 4 porce: 4 kusy kachních prsou 120 g sušeného ovoce 40 g ořechových jader 100 ml dezertního vína vývar nebo voda na podlévání 1 lžíce oleje sůl směs suchých bylinek Postup: Sušené ovoce pokrájíme a zakapeme vínem. Nasekáme si ořechy. Kůži na prsou opatrně nařízneme…

Suroviny na 6 porcí: 600 g krůtích nebo kuřecích prsou máslo vývar olej pepř sůl Na nádivku: 2 stroužky česneku 2 vejce 2 rohlíky 1 červená sladká paprika 1 větvička rozmarýnu 60 g anglické slaniny vcelku Postup: Prsa očistíme, omyjeme a osušíme.Pak je tence rozklepeme do…

Suroviny na 6 porcí: 600 g krůtích nebo kuřecích prsou máslo vývar olej pepř sůl Na nádivku: 2 stroužky česneku 2 vejce 2 rohlíky 1 červená sladká paprika 1 větvička rozmarýnu 60 g anglické slaniny vcelku Postup: Prsa očistíme, omyjeme a osušíme.Pak je tence rozklepeme do…

Získejte přístup k exkluzivnímu obsahu a jedinečným bonusům.

Suroviny na 4 porce: drůbky z 1 kachny, husy, krůty či kuřete 100 g kořenové zeleniny 2 lžíce másla 1 malá cibule 1 lžíce hladké mouky 80 g širokých nudlí 1 vaječný žloutek 0,1 l mléka muškátový oříšek mletý bílý pepř petrželka sůl Postup: Drůbky řádně očistíme, opláchneme,…

Suroviny na 4 porce: drůbky z 1 kachny, husy, krůty či kuřete 100 g kořenové zeleniny 2 lžíce másla 1 malá cibule 1 lžíce hladké mouky 80 g širokých nudlí 1 vaječný žloutek 0,1 l mléka muškátový oříšek mletý bílý pepř petrželka sůl Postup: Drůbky řádně očistíme, opláchneme,…

 Suroviny pro 4 osoby: asi 4kilová husa kmín čerstvý zázvor med sůl Na nádivku: 6 tvrdších housek pokrájených na kostky 300 ml mléka 2 vejce 60 g polohrubé mouky 50 g pokrájených žampionů na špetku nože muškátového oříšku 20 g mandlí kadeřavá petrželka sůl Postup: Nejprve si…

 Suroviny pro 4 osoby: asi 4kilová husa kmín čerstvý zázvor med sůl Na nádivku: 6 tvrdších housek pokrájených na kostky 300 ml mléka 2 vejce 60 g polohrubé mouky 50 g pokrájených žampionů na špetku nože muškátového oříšku 20 g mandlí kadeřavá petrželka sůl Postup: Nejprve si…

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden