Můj čas na kafíčko

3 skvělé tipy, jak zatočit s podbradkem

Druhá brada trápí mnoho žen. Co za ním stojí? Jednou z věcí je ochabování svalstva v těchto partiích. Je to stejné jako u zbytku těla. Pokud ale do svého denního režimu zařadíte speciální cvičení, výsledek se určitě brzy dostaví.

Druhá brada je asi stejně velký strašák jako vrásky okolo očí a na čele. Často za ním stojí nadbytečný tuk v těle nebo povolená kůže na krku. Abyste ukončily trápení s povislým podbradkem, není nutné ihned sahat po radikálních chirurgických zákrocích. Postačí vám k tomu jednoduché a pravidelné cvičení, díky kterému posílíte potřebné svalstvo, a výsledek na sebe nenechá dlouho čekat. Už za týden pocítíte velkou změnu.

Obličejová jóga

Se zpevněním kontur a zmírněním podbradku může pomoci právě cvičení, konkrétně obličejová jóga. Ta totiž posiluje tvářové svaly, čímž napíná pokožku. Pomáhá i s odstraněním přebytečného tuku ve tvářích. Svalová gymnastika může být také přístrojová. Můžete vyzkoušet zejména lymfatickou masáž a různé liftingové masky. Cvičení tedy určitě za vyzkoušení stojí, nicméně je třeba vytrvat.

Protažení krku

Předtím, než začnete se cvičením, měla byste si celou krční partii pořádně protáhnout. Zvedejte pomalu hlavu nahoru a pak dolů, ze strany na stranu, a to po dobu minimálně jedné minuty. Po důkladném protažení můžete přistoupit k cílenému cvičení. V dalším cviku se zaměřte na svaly krku. Otočte hlavu na jednu stranu a pomalu řeknete A, E, I, O, U. Pak vraťte hlavu do původní polohy. Následně cvik proveďte na druhou stranu. Celý cvik opakujte pětkrát za sebou. Poslední cvik na zvedání hlavy provádějte na zemi. Lehněte si na záda a pomalu zvedejte hlavu až k hrudníku. V nejvyšší poloze se pokuste zůstat minimálně deset sekund. Vraťte se zpět a na pár sekund si odpočiňte. Tento cvik opakujte minimálně třikrát po sobě.

 Tahy směrem nahoru

Kromě cvičení je důležité i kůži na bradě vyživovat. Je tedy potřeba, abyste do každodenní péče zařadila séra, masky a krémy s anti-age účinky. Při nanášení krému se vyhýbejte nanášení ve směru shora dolů. Těmito tahy byste zbytečně pomáhala gravitaci a pokožka v oblasti brady by vám tak pomalu povolovala. Krém či jiné přípravky proto nanášejte vždy křížem a zdola nahoru. Jestliže už podbradek máte, krém do své pokožky pouze jemně vklepejte.

Náš tip:

Zkuste břečťan a mořské řasy

Pokud vám nic nepomáhá, zajděte si do kosmetického salonu, kde najdete speciální procedury, které jsou efektivní na povadlou kůži právě v okolí brady. Díky účinnému hromadění účinných látek, jako jsou například peptidy, výtažky z mořských řas a břečťanu lze zpevnit kontury obličeje a dodat pleti mladistvý vzhled. Druhé brady se můžete zbavit i operativně nebo laserem. Operativní řešení byste ale měla zvažovat až jako poslední možné řešení, zejména v případě, že druhá brada je výsledkem nadváhy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden