Moje sladké tajemství

3 tipy, jak na zubní kámen

Nevzhledné usazeniny na zubech nejsou jen estetickým problémem, mohou vést i k paradontóze. Snažte se proto o zuby pravidelně pečovat a kámen odstraňovat. Víte ale, jak?

1. Smíchejte hrnek peroxidu vodíku (o vhodné koncentraci se poraďte v lékárně) s půlkou hrnku teplé vody a důkladně si propláchněte ústa. Směs v ústech držte ideálně po dobu jedné minuty. Následně ústa propláchněte půlkou hrnku studené vody.

2. Nejběžnějším a nejefektivnějším způsobem, jak se zbavit zubního kamene, je jedlá soda. Smíchejte jednu polévkovou lžíci jedlé sody s půlkou čajové lžičky soli. Poté opláchněte zubní kartáček teplou vodou a ponořte ho do roztoku. Vyčistěte si zuby a samozřejmě směs vyplivněte. Celý proces opakujte po dobu pěti minut.

3. Každý den si vyplachujte ústa antiseptickou ústní vodou. Jejím použitím dvakrát denně neutralizujete zbytky plaku v ústech a porazíte choroboplodné bakterie, čímž předejdete vzniku zubního kazu a paradontózy. Odměřte 20 ml (4 plné čajové lžičky) do skleničky, propláchněte prostor kolem zubů a dásní po dobu 30 vteřin a poté vyplivněte..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden