Můj čas na kafíčko

4 tipy, jak se zbavit kruhů pod očima

Probouzíte se s tmavými stíny kolem očí a potřebujete se jich rychle zbavit? Proč vlastně nevzhledné kruhy pod očima vznikají a co s nimi dělat? Poradíme vám, jak s nimi skoncovat a oči prozářit tak, že váš pohled každého oslní.

Kůže kolem očí je velmi tenká a citlivá, proto často reaguje i na to, co se ve vašem těle děje. Kruhy rozhodně nepovažujte za pouhý kosmetický problém, mohou mít totiž i jiné příčiny.

1. Odpočinek a vydatný spánek
Jestli se temně fialové kruhy objevily poté, co jste pár nocí nespala, dlouhodobě na vás působí stres nebo jste dlouho pobývala v zakouřeném prostředí, pátrat dál nemusíte. Stačí, když si pořádně odpočinete a prospíte se. Výrazné kruhy ale mohou signalizovat třeba i chudokrevnost, problémy s játry a žaludkem, nebo varují před poruchami štítné žlázy.

2. Kouzelný korektor
S tmavými kruhy a váčky pod očima působíte unaveně a bohužel vám i přidávají věk. Zbavte se jich pomocí krycího korektoru. Měl by být v teplejším odstínu, aby neutralizoval fialovošedou barvu. Zásadní je, abyste ho na pleť nanesla v
tenké vrstvě a dobře ho zapracovala prsty či štětečkem. Klasický korektor můžete na kůži zafixovat i žlutým pudrem. Rozhodně ale neplatí, že čím větší kruhy máte, tím víc máte nanést korektoru. Může to mít zcela opačný efekt a vy byste je tím nechtěně víc zvýraznila. Pokud máte kruhy pod očima a chcete je nalíčit, určitě nepoužívejte řasenku na spodní řasy, okolí očí by se tím naopak ztmavilo.

3. Rady našich babiček
Nemáte po ruce chladivý zklidňující gel, ale potřebujete se zbavit nehezkých kruhů kolem očí? Vyzkoušejte přírodní metody,
které jsou skutečně prověřené. Nejklasičtější způsob je použít obyčejnou okurku. Přiložte pod oči na 10 minut plátky okurky, a máte vystaráno. Stejně působí kolečka syrové brambory, nebo použitý, zchladlý sáček černého i zeleného čaje. Dobrou službu vám prokáže také obklad z ledové kávy – namočte si kosmetický tamponek do studené kávy a nechte chvíli pod očima působit. Poslední – klasickou radou – je použití kostky ledu. Docela zlehounka jí potírejte kůži pod a kolem očí.

4. Pečující kosmetika vaše trápení vyřeší
Problém hlubokých tmavých kruhů pod očima lze částečně zmírnit vhodnou pečující kosmetikou. Skvěle působí chladivé
gely s obsahem peptidů a vitaminu C. Ideální budou gely v nádobkách s kuličkou. Ta totiž skvěle promasíruje a zbytečně nedráždí jemnou kůžičku kolem očí. Pokud máte vpadlé oči, je tu možnost injekční aplikace výplně na bázi kyseliny hyaluronové v kosmetickém salonu. Ta je řešením i pro případ, že vám pod očima prosvítají žilky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden