Můj čas na kafíčko

6 zásadních pravd o mužích

Chlapi jsou jiní než my, ale přesto, či právě proto je milujeme! V čem je nechápeme?

Také vám chlapi někdy připadají jako mimozemšťani? Vzdejte se už představ, že uvažují jako my. Posvítíme si na typické mužské projevy, které nás rozčilují. A poradíme vám, jak chlapům lépe porozumět.

Opravdu si myslíte, že nějaký chlap nejvíc ze všeho očekává romantické souznění duší nebo se třese na to podělit se o svou výplatu? Tak se vraťte zpátky na zem nebo k četbě románů z červené knihovny.

Muž totiž ve vztahu chce pouze toto: 1. Mít navařeno a uklizeno. 2. Mít sex, kdykoli se mu zachce. 3. Být neustále chválen a obdivován za své hrdinské činy v práci i v domácnosti. 4. Nezatěžovat se starostmi. Ano, tak jednoduché to s muži je…

V partě s jinými chlapy na stadionu hledá i kus bezstarostného dětství.

1. Proč občas nechce mluvit?

Nemluví váš muž ani o věcech, které za diskusi stojí? Zejména těch týkajících se vašeho vztahu, dětí, toho, jak se cítíte či po čem toužíte? Je dost možné, že to prostě neumí.

Spousta mužů má skutečně velmi špatné komunikační schopnosti, a to především tam, kde je třeba hovořit o emocích a osobních pocitech. Nejspíš si to takhle nese z dětství, dost možná to mají jeho rodiče podobně.

2. Proč nevnímá, co mu říkáte?

Pokud máte někdy při rozhovoru se svým mužem pocit, že mluvíte do dubu, nejste v tom sama. Žen, které cosi nutí pomocí záludných kontrolních otázek zjišťovat, jestli jejich partner vnímá, co mu sdělují, je mnoho.

Muž často neposlouchá, co říkáte, neboť ho to v tu chvíli prostě nezajímá. To ale neznamená, že ho nezajímáte vy! Jen vás prostě na chvíli „vypnul“, podobně jako líný člověk vypne v televizi pořad o cvičení.

3. Proč nemá rád vaše kamarádky?

Mužské sebevědomí bývá mnohem nižší, než jak vypadá na první pohled. Muž potřebuje, aby ho partnerka respektovala a obdivovala. Proto není divu, že kamarádky své ženy podezírá, že ho určitě hodnotí kriticky a pomlouvají ho.

Navíc se bojí, aby vás snad nějak nenakazila některá z kamarádek, která je rozvedená, nevěrná, feministická nebo moc rozhazovačná. Také nechápe, proč vás stále dokola baví mluvit o tom, co on považuje za nesmysly.

4. Proč stále tak utíká z domova?

I nejvzornější rodinný typ si občas potřebuje od rodiny odpočinout. Potřebuje si najít jakýsi ostrov svobody v moři ubíjejích každodenních povinností. Kotel diváků na fotbale totiž alespoň na chvíli přehluší tok jeho myšlenek a neustálých starostí.

A když k tomu přidáte ještě možnost dát si pivo a buřta, aniž by vám někdo s výčitkou v hlase předhazoval, že je to nezdravé a tloustne se po tom, pak není z pohledu muže co řešit. Mimochodem, tím motivem k únikům z domova mohou být také koncerty, kterýsi vznosný koníček nebo túry do hor s partou věrných kamarádů.

5. Proč dělá, že spí a nic neslyší?

Zlobí vás, že ať je den, či noc, váš muž nerušeně odpočívá na gauči či v peřinách, zatímco se z dětské postýlky vašeho vnoučka, kterého hlídáte, ozývá něco mezi cirkulárkou a jekotem zubní vrtačky?

Zatímco jindy ho bezpečně probudí zašustění vaší saténové noční košile, jakmile jde o dítě, navzdory decibelům spí muž klidně dál. On by se jistě probudil, kdyby to bylo třeba. Pokud ovšem ví, že vše obstaráte vy, tak co by se namáhal, že?

6. Proč potřebuje politovat?

Když ve dveřích volá naštvaný muž, je zbytečné na něj hned také naštvaně ječet. Chytřejší je zvolit jinou taktiku: mlčet, nevšímat si ho, dát mu najíst a politovat ho. Zloba odejde tak rychle, jako přišla, a zase budete mít doma prima chlapa.

Jen s plným žaludkem. Ne nadarmo už naše babičky říkaly: Chcete si udržet chlapa? Dejte té bestii pořádně nažrat! Je to stejné, jako když pečujete o nemocné dítě. Pak ho ta rozmrzelá nálada zase přejde.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden