Můj čas na kafíčko

8 chyb, které děláme při úpravě obočí

Obočí je rám vašeho obličeje a dává vyniknout svůdnému pohledu vašich očí. Poslední dobou se nosí husté, hezky tvarované obočí. Dejte si proto záležet na tom, aby bylo dokonalé, a vyvarujte se těchto nejčastějších 8 chyb.

1. Děláte větší mezeru, než je přirozené

Ve snaze dokonale vytvarovat obočí se často stane, že je zarovnáváte tak dlouho, až vám nad kořenem nosu vznikne obrovská mezera, což vypadá dost nepřirozeně a nevkusně. I když chcete rovné linky bez trčících chloupků, pamatujte, že obočí by mělo vždy začínat nejdále u vnitřního koutku oka. Pokud začíná dál, je to moc.

2. Orientujete se jen podle barvy vlasů

Obočí by nikdy nemělo mít stejnou barvu s vašimi vlasy. V případě, že jste bruneta, mělo by mít obočí o odstín tmavší barvu, než mají vaše přirozené vlasy. Jako blondýna byste dokonce měla nosit barvu obočí o dva až tři odstíny tmavší. A nezáleží na tom, jste-li přírodní blond, nebo se odbarvujete. Černovlásky by si zase měly vybrat o tón světlejší tužku na obočí, aby výsledný efekt nepůsobil moc tvrdě. Vždy se ale snažte o to, aby odpovídal barevný tón.

3. Chcete přesný oblouk

V případě obočí se sice považuje za ideální úhel 45 stupňů, to ale neznamená, že byste se ho měla snažit docílit za každou cenu. Mnohem lepší je vytrháním přebytečných chloupků podpořit váš přirozený oblouk, ten bude vypadat nejpřirozeněji a bude vám nejlépe slušet.

5. Spoléháte se jen na make-up

Dalším extrémem je domalovávat obočí tužkou či stínem a dál s ním nic nedělat. Pak budete působit dojmem, že jste to přehnala. Při líčení obočí proto mějte lehkou ruku, domalovávejte spíš jednotlivé tahy a nakonec vše pročešte kartáčkem na obočí.

6. Snažíte se mít obočí jedno jako druhé

Už se vám stalo, že jste ve snaze mít jedno obočí zrcadlově dokonalé k tomu druhému skončila s tenkými čárkami a výsledek byl hrozný? Nemusíte mít strach, když nebudete mít obočí stejné, protože to ani nejde. Obočí jsou sestry, nikoliv dvojčata.

7. Trháte ho špatně

Obočí by nemělo být ani moc dlouhé, ani krátké. Začínat má od vnitřního koutku a končit pak na přímce, která spojuje stranu nosu s vnějším očním koutkem. Tento bod najdete tak, že si spojíte stranu nosu s očním koutkem pomocí tužky či štětce. Tam, kde vám tužka protíná obočí, by se měl nacházet jeho konec.

8. Při líčení začínáte obočím

Pokud s obočím při nanášení make-upu začínáte, lehce se vám může stát, že ho budete mít výraznější než zbytek líčení, nebo že mu naopak budete líčení podřizovat, a nanesete zbytečně moc make-upu. Obočí by mělo být závěrečnou tečkou za celkovým líčením, snadno tak odhadnete, jak výrazné potřebujete.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden