Můj čas na kafíčko

Chlap jako náplast na bolest?

Po drsném rozchodu se zraněné ženy mnohdy snaží najít ztracenou sebedůvěru s prvním mužem, co jim přijde do cesty. Ale pomáhá to?

Muži se po rozchodu stávají často promiskuitními a ženy berou jako rozptýlení a ubezpečení se v tom, že si pořád můžou vybírat. Ženy využívají vášeň v cizí náruči jako způsob, jak překonat splíny z rozchodu anebo se tak chtějí pomstít bývalému partnerovi.

K takové milostné pomstě se uchylují hlavně ženy, které byly opuštěné a srovnávají si skóre se svým ex. První muž po rozchodu, kterému se říká převozník, vrátí opuštěnou ženu zpátky k jejímu sebevědomí.

Sebevědomí na minusové hodnotě

Plnohodnotný vztah jsme schopny navázat až po delší době. Pro některé ženy může být zážitek s převozníkem ještě větší ránou pro jejich sebevědomí. Existují však i ženy, které takový problém nemají. Většinou se to týká zejména více sexuálně aktivních žen.

Někdy jsme ale po bolestném a ponižujícím rozchodu v takovém rozpoložení a propadu, že naše sebevědomí nedosahuje ani na nulu, jak hluboko klesne do minusových hodnot, přičemž naše varovné sebekontrolky jsou mimo provoz.

Sex jako způsob pomsty?

A tak se necháme sbalit prvním chlapem, který o nás projeví zájem. Většinou je to naprostý opak našeho bývalého a je to přesně to, co v tu chvíli potřebujeme. Pokud očekáváme jen vášnivý románek, je to v pořádku.

Ale sex jako způsob pomsty nikdy nepřináší nic dobrého, ostatně jako vždy, když mrháme svou energií k negativním cílům. Není nutné vztahy po rozchodu zatěžovat záští a nenávisti, vždy totiž hrozí velké riziko, že se to obrátí proti nám.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden