Můj čas na kafíčko

Čím si můžete zničit nehty?

Myslíte si, že stříhání a lakování nehtů máte v malíku? Jste si ale jistá, že to děláte opravdu správně? Chyb se můžete dopouštět i nevědomky a věřte, že na vašich nehtech se mohou časem nepěkně projevit. Na co si dát pozor?

Než se pustíte do jakékoli péče, měla byste si zjistit, jaký typ nehtů máte. Často se totiž stává, že ženy se slabými nehty používají například v rámci péče tzv. zpevňovač. Ten ovšem nehet udělí křehčím a tvrdším a s největší pravděpodobností se pak zlomí.

Slabé nehty potřebují výživu a čas

Jste-li majitelkami slabých nehtů, je důležité, abyste je dobře hydratovala a dodala jim výživu v podobě oleje. Dokonce se k tomu doporučuje pravidelná masáž hydratačním krémem. Alespoň jednou týdně. První výsledky se neprojeví hned. Počítejte s tím, že to nějakou dobu potrvá, a to zhruba 3 až 6 měsíců. Speciální intenzivní séra mohou tuto dobu trochu zkrátit a výsledky se pak dostaví o něco dříve.

Měkké nehty zpevněte

Pro měkké nehty odborníci doporučují speciální zpevňovače, které se zpravidla aplikují každý den, klidně můžete i 2x denně. Výsledek bude patrný zhruba po 14 dnech až 3 týdnech.

Než začnete s lakováním

Aby lak na nehtech dlouho vydržel, potřebuje dokonale hladký povrch. Nemusíte si nehty pokaždé pilovat a vyrovnávat pemzou nebo pilníkem, čímž je ztenčujete. Zkuste vyrovnávače vrásek na nehtech. V drogerii vám jistě poradí stejně jako v kosmetickém salonu, kam si můžete zavolat.

Pod lak se dává báze, navrch "nadlak"

Zdá se vám, že lak na nehtech vydrží krátce a vy se ji pak neustále snažíte odlakovat a ničíte si tím své přirozené nehty? Zkuste si dát pod lak speciální bázi. V drogerii se to nejrůznější nehtovou výživou jen hemží. Bohatě vám postačí jedna vrstva. Teprve poté naneste barevný lak ve dvou vrstvách a nakonec jednu vrstvu nadlaku, který barvu uzavře a dodá jí lesk. A jestliže spěcháte a nechcete své dílo poškodit, použijte olejíček s urychlovačem schnutí.

Nechte je odpočívat

Pokud vše dobře dodržíte dle našeho návodu, měly by vám nalakované nehty vydržet zhruba týden. Ideální den, kdy byste měla nechat vaše nehty odpočinout je neděle. Případně si zvolte jiný den, kdy jim dáte pauzu. Odlakujte je a už na ně nic nedávejte. Snažte se je tento den ani nijak nezatěžovat například mytím nádobí a podobně.

Chyby při odlakování

Během odlakování se často dělají chyby. Která je ta úplně nejhorší? Drhnutí navlhčeným tampónkem v odlakovači z jedné strany na druhou, anebo proti nehtové kůžičce. Správný postup je následovný: Vatový tampón přiložte na nehet a chvíli počkejte. Pak jej přitlačte směrem k nehtu a stáhněte lak od kořene ke konci. Co se týče nehtové kůžičky, tak ta se buď zatlačuje speciálním dřívkem, nebo na ni použijte odstraňovač kůžičky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden