Můj kousek štěstí komerční sdělení

Dámská peněženka — na co se zaměřit při výběru

Výběr ideální dámské peněženky je záležitostí na dlouhé hodiny. Každá žena ví, že je peněženka vlastně zmenšenou verzí kabelky: i v ní je k nalezení mnoho pokladů a drobných tajemství. Vzhledem k tomu, že peněženku má zpravidla každý jen jednu, a navíc se od ní čeká, že vydrží několik let, neměli bychom její výběr podceňovat.


I když moderním ženám dnešní doby často stačí jen platební karta a doklady, krásných a propracovaných peněženek s přihrádkami všeho druhu se nehodláme vzdát. Je to podobné jako s hodinkami: čas sice vidíme stejně dobře i na mobilu, ale kvalitní hodinky ani zdaleka nenahradí. Jde zkrátka o důležitý dámský módní doplněk, který nikdy nevyjde z módy.

Jaký zvolit materiál?


Bez ohledu na styl, který preferujete, je třeba zaměřit se na odolné materiály, protože kvalitní peněženka by měla vydržet alespoň pět let. Bavlněné a syntetické tkaniny jsou samozřejmě v pořádku, ale rychleji se opotřebovávají a poměrně brzy jsou na nich vidět první kazy. Univerzální volbou jsou kožené peněženky, i taky je ale třeba pečlivě vybírat, protože, jako v každé jiné oblasti, existují i zde různé úrovně kvality.

Napovědět vám může typická vůně kůže i tradiční reliéf. Pokud si ale nejste jisti, jakou kvalitu materiálu poskytuje vámi zvolený výrobce, nejprve si zjistěte více informací. Pomohou recenze na internetu i osobní zkušenosti vašich známých a přátel.

Vyberte si optimální velikost


Při výběru ideální peněženky, která se dokonale přizpůsobí vašim každodenním potřebám, musíte zvážit, co do ní hodláte ukládat (a kolik toho bude). Ať už chcete peněženku nosit v kabelce, nebo ji máte ve zvyku nosit v ruce, měli byste zvolit praktický a kompaktní model. Mezi nejoblíbenější a nejužitečnější funkce, které by dámská peněženka měla mít, patří řada slotů pro platební karty a vizitky, okénko na fotku nebo občanský či řidičský průkaz a dostatek prostoru pro bankovky i mince.

Nejste-li limitovaná rozměry, můžete zvolit model s místem na mobilní telefon. Naopak, patříte-li mezi minimalistky a stačí vám místo pro kartu, doklady a pár mincí, můžete zvolit lehký a subtilní model. Zamyslete se také nad způsobem zavírání: můžete mít peněženku na zip, cvoček, nebo zvolte překládací variantu.

Jelikož hlavním účelem peněženky je uchovávat všechny vaše cenné a osobní informace, dokumenty a hotovost na jednom místě, je vhodné kromě vzhledu zohlednit i bezpečnost.

Zaměřte se na design a použitá řešení


Máte-li jasno v tom, co od své budoucí peněženky očekáváte, zbývá už jen vybrat tu pravou. Vzhledem k tomu, že se jedná o investici do produktu, který vás reprezentuje při mnoha příležitostech, nevyplácí se šetřit. Peněženku ukazujete při nákupech, pracovních schůzkách, návštěvách barů a restaurací, doprovází vás do divadel a na plesy, měla by tedy mít určitou úroveň. Není nutné utrácet horentní sumy za modely světových značek. Pokud převyšují váš rozpočet, existuje velké množství kvalitních výrobců v nižších cenových hladinách, u kterých si jistě vyberete.

Když se peněženka používá jako módní doplněk, je barva stejně důležitá jako použité materiály. Pokud patříte mezi módní nadšence, pravděpodobně nebudete vybírat nudnými a konzervativními výrobky a budete hledat atraktivní, stylovou peněženku. Populární jsou grafické vzory, kontrastní barvy nebo různé druhy ražení. Důležité je, aby se vámi zvolená peněženka hodila k barvám a modelům převažujícím ve vašem šatníku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden