Můj čas na kafíčko

Dejte vůním šanci změnit váš život

Jistě už jste o ní někdy slyšely, ale věděly jste, že aromaterapie dokáže skutečné zázraky? Fascinující svět vůní lze totiž bez nadsázky nazvat magickým. Éterické oleje umí navodit dokonalou relaxaci, dodat životní energii či pomoci s fyzickými a psychickými problémy.

Každý si přeje mít příjemný a voňavý domov, ale vůně jsou stále víc vyhledávány také pro své zázračné a terapeutické účinky, které dokážou podpořit harmonizaci těla, duše a také mají magickou moc.

Stavebním prvkem aromaterapie jsou éterické oleje, které můžete použít jak na fyzické potíže, tak i na psychiku či emoční vyladění. Aromaterapie se řadí mezi metody alternativní medicíny a její blahodárné účinky znají a využívají již tisíce lidí na celém světě. Zařaďte se mezi ně!

Vůně umí vyvolat dobré i špatné vzpomínky

Čich je ze všech pěti smyslů nejvíc navázaný na lidské pocity. To znamená, že vůně a pachy velmi silně působí na psychiku a ani si to nemusíte uvědomovat. Vždyť některé vůně dokonce vyvolávají vzpomínky doprovázené buďto příjemnými, nebo naopak nepříjemnými pocity.

Jedna vůně, více reakcí

Aromaterapie toho využívá, a tak cíleně dokáže naladit psychickou a tělesnou kondici tak, jak zrovna potřebujete. Protože má každý esenciální olej odlišné chemické složení a každá osoba má jiné emoce a vzpomínky, mohou dva lidé při inhalaci stejného oleje reagovat odlišně.

Některé specifické vlastnosti esenciálních olejů však fungují stejně na každého, a to právě ty uvolňující, uklidňující a navozující klid a pohodu.

Masáž, inhalace i šperk

K tomu, abyste mohla začít využívat úžasné schopnosti aromaterapie, nepotřebujete nic závratného. Nejdůležitější je vybrat ty správné éterické oleje. K nim potřebujete pár jednoduchých pomocníků. Může to být aromalampa, která je asi nejznámější.

Dá se ale také připravit inhalace, s partnerem si můžete udělat příjemnou vonnou masáž, sehnat se dá aromaterapeutický šperk. Jednotlivé vůně používejte každou zvlášť, ale můžete je mezi sebou také vhodně namíchat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden