Můj čas na kafíčko

Do života mého syna zasáhla tragická událost!

Poznamenala ho tragická smrt spolužačky

Za některé věci v životě člověk cítí vinu, i když nejednal v dané situaci nijak nečestně.

Na svého syna jsem byla jako matka pyšná. David byl přímo ideálním středoškolákem. Pohledný, akční, přitom žádný frajer. Holky se kolem něho točily a ve třídě do něho byla zamilovaná polovina spolužaček. Jedna mladá slečna z vedlejší třídy vzala svoji lásku ale bohužel až moc vážně!

Zazvonila paní v černém

Nejprve jsem si všimla, že se David nějak změnil, skoro ze dne na den. Najednou to už nebyl ten živý a usměvavý kluk. Něco ho trápilo, ale já jsem nechtěla naléhat. Respektovala jsem, že když bude chtít, svěří se mi sám. O tom, k čemu došlo, jsem se ale bohužel dozvěděla z jiné strany. Zanedlouho u nás někdo zazvonil a když jsem otevřela, stála tam žena oblečená v černém. Bez nějakého vysvětlování mě začala slovně napadat, že jsem Davida špatně vychovala a proto jsem spoluzodpovědná za to, co se stalo. Nepustila mě vůbec ke slovu. Skončila svoji řeč skoro hysterickým křikem, pak se obrátila a odešla. Za hodinu přišel domů David. Samozřejmě jsem mu ihned o té divné návštěvě řekla. Zavřel se ve svém pokoji a odmítal otevřít. Vůbec jsem nechápala, co se děje.

Od té doby se změnil

David vyšel z pokoje až za hodinu. Všechno mi řekl. Stalo se to, že spolužačku z vedlejší třídy, která o něho neustále projevovala zájem, několikrát odmítl. Ta neunesla zklamání a spolykala spoustu prášků. V nemocnici jí bohužel už nestačili zachránit. Matka té dívky si na něho počkala před školou a obvinila ho z její smrti. Dnes za ním tedy přišla až domů. Dlouho jsem to se synem rozebírala. Ubezpečovala jsem ho, že nemá cítit žádnou vinu, protože nikdo nemá povinnost opětovat nevyžádanou lásku. Úplně jsem ho ale nikdy nepřesvědčila. Od té doby se stal uzavřeným a samotářským. Chci jen doufat, že Davida ta nešťastná událost nepoznamenala napořád!

Renata L.(42), Praha

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden