Můj čas na kafíčko

Dotýkej se mě, miláčku!

Ženy touží po častém objímání a hlazení. Jenže muži si to často pletou se sexem!

I letmý dotek může být mocným nástrojem v milostné komunikaci. A kvůli správným dotekům vám váš partner jistě lépe vyjde vstříc. Pomocí doteku, objetí či pohlazení ho snadněji přesvědčíte. Naučte se dotek využít ve svůj prospěch!

Děti, které v dětství nezažívají láskyplné objímání, jsou v dospělosti náchylnější k projevům agresivity. Když děti dostávají milující dotek, jsou pak méně náchylné chovat se v dospělosti bolestivě nebo násilně.

Láskyplný dotek, pohlazení a obejmutí v raném dětství dláždí cestu pro naši emoční stabilitu. Děti, které v dětství trpí nedostatkem lásky, mají v dospělosti sklony propadat závislostem na druhého a mít potřebu dosycovat si jeho pozornostmi svou frustraci.

Chlapi si pletou dotek se sexem

Hodně mužů si myslí, že když k nim přijde žena a začne se jich dotýkat, že ihned myslí na sex, tak jako to mají oni. Diví se, že žena hledá v objetí často jen pocit blízkosti s milovaným mužem. Spousta manželství má kvůli tomu problémy.

Ženy se chtějí většinou pomazlit, cítit mnohem víc nesexuálních doteků, kdežto muži za vším často vidí jenom výzvu na sex. Tím často ženu odradí , aby se jich dotýkala, protože ta zjistí, že kdykoli muže pohladí, on hned nastartuje svůj sexuální chtíč.

Objímání zlepšuje zdraví a náladu

Objetí vám nepřináší jen příjemný pocit. Je prospěšné i pro vaše zdraví. Pravidelné objetí může snížit srdeční tep a krevní tlak. Objetí posiluje imunitní systém, snižuje stres a úzkost. Pokud vás obejme člověk, kterému důvěřujete, před vám svou podporu.

Čím častěji se budete objímat, tím víc se ve vašem těle rozpustí hladina stresu. Ti, kteří se objímají, jsou více chráněni před infekcemi a mají mezi sebou mnohem větší blízkost a intimitu.

Vytváří pocit bezpečí a důvěru

Fyzický dotyk aktivuje mozkovou kůru, která je spojena s pocity spokojenosti. Dotek je znakem bezpečí, důvěry a zklidňuje. Aktivuje bloudivý nerv těla, který je úzce spojen s naším soucitem. Jednoduchý dotek může spustit tvorbu oxytocinu, hormonu lásky.

Proto se tak rádi hladíte, objímáte a dotýkáte milovaného partnera. Díky pevnému objetí jeho náruče mu mnohem více důvěřujete. Zajímavé je, že lidé se spolu dřív přestanou objímat a líbat, než spolu přestanou spát.

Doteky působí i jako významná podpora při přesvědčování a vyjednávání. Pokud se správně dotýkáte druhých lidí, máte větší šanci, že dosáhnete svého.

Dotekem můžete přesvědčit

Lidé, kterých se jen letmo dotknete, budou povolnější k dohodě s druhou stranou, budou v lepší náladě a vaše požadavky uvidí v příjemnějším světle. Dotek zvyšuje jejich ochotu vám pomoci a dosáhnout toho, co chcete. A co teprve obejmout partnera, říct mu „Miláčku“ a vyslovit své přání…

5 SITUACÍ, KTERÉ ZMĚNÍTE DOTEKEM

1. Doteky jsou mocné a pomohou vám dosáhnout svého. Když se partnera nedotýkáte, nebude tolik ochotný jako v opačném případě, a vy tak nedosáhnete toho, co byste chtěla.

2. Užívejte si objímání i letmý dotyk. Udělejte z nich pravidlo. Hledejte výmluvy, omluvy, důvody, šance a to všechno za jediným cílem. Dotknout se. A zvyšte své schopnosti jít dál.

3. Jestli chcete, aby váš drahoušek pro vás něco udělal, dotkněte se ho předtím, než ho o to požádáte. Přitulte se k němu, ještě než ho poprosíte o vynesení odpadků nebo opravu poličky.

4. Dotkněte se jemně a hladivě jeho paže nebo stiskněte něžně jeho dlaň během vašeho vyprávění o tom skvělém místě, kam byste chtěli vzít na večeři nebo jet na dovolenou.

5. Hlaďte partnera nejdříve na zádech, na rameni a dejte mu najevo, že vnímáte mužskou sílu a bezpečí jeho náruče ještě dřív, než přistoupíte k intimnějším dotekům.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden