Můj čas na kafíčko

Dovolená ve stínu pyramid

Egypt je už dlouhá léta jednou z nejoblíbenějších destinací. Má nádherné průzračné moře, bohatou kulturu i nezaměnitelnou atmosféru.

Ať se vydáte do Egypta za relaxací u moře, nebo aktivními výlety, zklamáni rozhodně odlétat nebudete.

Nejoblíbenější letoviska

Pokud si chcete skutečně jen odpočinout s koktejlem v ruce nebo si toužíte zašnorchlovat v průzračně čistém moři, doporučujeme naplánovat si dovolenou v letoviscích Marsa Alam, Sharm El Sheikh nebo Hurghada.

Ve všech letoviscích vládne čilý denní i noční ruch. Na plážích si můžete zajezdit na velbloudovi, nechat se pomalovat hennou nebo vyzkoušet nejrůznější vodní sporty. Samozřejmostí je také animační program pro dospělé i vaše malá či větší vnoučata.

Káhira a Alexandrie
Za poznáváním historie starověkého Egypta se vydejte do Gízy, ležící nedaleko Káhiry. Kdo neviděl pyramidy, jako by v Egyptě vůbec nebyl. Fakultativní výlety se ovšem pořádají také do samotné Káhiry, která je neskutečně rozmanitým městem.

Její místní život vás doslova pohltí. Ale za objevení stojí samozřejmě i Alexandrie, která láká na světoznámou alexandrijskou knihovnu nebo pozůstatky řecko-římských budov.

Málo známá, přesto úžasná je taktéž oáza zvaná Siwa, o níž se říká, že je to nejkouzelnější místo v Egyptě. Nachází se kousek od libyjských hranic a žijí v ní původní berbeři. Tady načerpáte tu pravou atmosféru, tak charakteristickou pro Pohádky Tisíce a jedné noci.

Dechberoucí historie

Nevynechejte ani nádherné historické město Luxor s karnackým chrámovým komplexem. Odtud to také máte co by kamenem dohodil do Údolí králů, kde uvidíte spoustu neskutečně úchvatných a zajímavých hrobek a také významný chrám královny Hatšepsut.

Co ochutnat?

Určitě musíte ochutnat i tradiční egyptské pokrmy. Mezi ty patří především kebab, pečená holoubátka, grilované telecí maso a konafa, dezert připravovaný z křupavých nudlí zalitých rozpuštěným máslem a cukrovým sirupem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden