Můj kousek štěstí

Dubaj je vybroušený diamant Orientu

Ideální podzimní dovolená, vyhřáté moře, zlaté pláže, výhodné nákupy.

Za exotikou nemusíte cestovat daleko – nabídne vám ji Dubaj. Teď nastává nejlepší čas, kdy si vychutnat krásy tohoto výjimečného místa.

Ještě před pětadvaceti lety byste na místě Dubaje našli poklidný záliv s rybáři. Dnes se město pyšní mnoha NEJ a zná ho každý. Najdete tu nejvyšší mrakodrap na světě nebo také nejluxusnější hotel.

Dubaj povstala z pouště a stala se městem neomezených možností. Svědčí o tom nádherné parky, ostrovy s palmami, ohromující mrakodrapy, luxusní hotely a úchvatné pláže.

Navíc se v tomto arabském městě budete cítit bezpečně. V Dubaji ženy po svém boku mužský doprovod nepotřebují.

Výlet do pouště

Podzim vám nabídne zdejší pláže ve skvělé formě – bez davů turistů, s mořem prohřátým tak akorát. Dubaj má dlouhé písečné pobřeží. Kromě opalování a vodních radovánek můžete z města vyrazit do pouště.

Je všude kolem, nemůžete ji minout. Na podzim je už příjemně chladná a láká k procházkám v písku. Užít si v ní můžete jízdu na velbloudech i v džípech.

Miami východu

Pokud se chcete koupat a slunit, nedaleko centra vás přivítá veřejně přístupný plážový park Al Mamzar, který zahrnuje pět pláží. Najdete v něm i tři bazény, kde se můžete zchladit v případě, že vás neláká moře.

Nejkrásnější pláž patří nejluxusnějším hotelům, jakými jsou Jumeirah Beach Hotel nebo Madinat Jumeirah. Z pláže je také nejlepší pohled na symbol Dubaje Burj Al Arab, nejluxusnější hotel světa ve tvaru plachetnice.

Mrakodrapy v Dubaji jsou nepřehlédnutelné. Vyrostly zejména v části města zvané Dubai Marina, která si vysloužilo přezdívku "Miami" Středního východu. Kromě mrakodrapů, luxusních hotelů a promenád tu najdete i populární pláž The Beach, která je přístupná všem návštěvníkům bez poplatku.

Dubaj je plná překvapení. Mezi ty největší patří také umělé ostrovy, které rostou u pobřeží. Mají tvar palmy, která je s pevninou spojená svým kmenem.

Umělé ostrovy jsou některými lidmi považovány za osmý div světa a je to údajně druhá lidská stavba, kterou lze vidět z vesmíru – po Velké čínské zdi. I na těchto ostrůvcích najdete plno krásných hotelů, tím nejslavnějším je Atlantis The Palm.

Pokud zatoužíte po historii a památkách, za návštěvu stojí mešita Jumeirah Mosque. Je jedinou mešitou na světě, do které mohou vstoupit všichni, včetně žen a dětí, nejen muslimové.

Nejkrásnější výhledy

A nebyla by to Dubaj, aby neměla také největší ruské kolo na světě, nese název Ain Dubai. Najdete ho na ostrově Bluewaters Island. Z něj budete mít skvělý výhled na Dubai Marina i na nejvyšší budovu světa Burj Khalifa, která také nabízí úžasné pohledy na město.

Vypravte se i na vyhlídku Dubai Frame. Tato jedinečná rozhledna má tvar rámu, jímž uvidíte celé město jako v obrazu. V první z věží rámu najdete také muzeum přibližující historii Dubaje.

Zajděte si na nákupy

Navštívit musíte jedno z největších obchodních center na světě Dubai Mall. Najdete v něm 120 restaurací, ale také mnohé zajímavosti nebo možnosti zábavy. Hned naproti hlavnímu vchodu se nachází obří akvárium a za ním vyhlášený obchod Zlatý Souk se zlatými šperky.

Najdete tu i největší obchod s cukrovinkami na světě. A část Fashion Avenue náleží těm nejluxusnějším módním značkám. Přímo v obchodním centru je dokonce vybudovaný vodopád.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden