Moje chvilka pohody

Hlavně nebýt singl

Některé lidi samota tak děsí, že se raději vrhají do jakékoli náruče, jen aby nebyli sami.

Když se ale neuváženě vrháte do vztahů a pečlivě si nevybíráte, v podstatě se už na začátku odsuzujete k dalšímu milostnému nezdaru. Je to projev nedůvěry v sebe sama. Toužíte po lásce, ale při výběru partnera zcela upozaďujete sebe.

Nechcete přebrat

Máte pocit, že na vás tolik nezáleží, protože když si budete moc vybírat, zůstanete sami. Bohužel s každým dalším rozchodem se tahle nedůvěra v sebe sama prohlubuje, strach ze samoty je silnější a silnější a nutkavá potřeba s někým být se stává nesnesitelná.

To může nakonec vést až k depresím a úzkostem a samozřejmě se to projeví i na fyzickém zdraví. Ženy pak trpí třeba na časté záněty močového měchýře, kožní i dýchací obtíže a podobně.

Já na první místě

Abyste však mohli být s někým doopravdy šťastní, musíte se nejdřív naučit být šťastní sami se sebou. Když umíte být šťastní sami se sebou, nevytváříte závislé vztahy. A to je klíčové i pro fungování harmonického partnerství.

Přestaňte proto hledat někoho, kdo vás udělá šťastným, a na svém štěstí nejdřív zapracujte sami. Pátrejte, co vám na sobě tak moc vadí, že se sebou nevydržíte. Co je vaše černá díra, do které se propadáte, když jste sami?

Vytvořte i svůj svět

Začněte si vytvářet svůj vlastní svět, nové zájmy a přátele, zjistit, co vás naplňuje a dělá vaší duši dobře. V neposlední řadě musíte dlouhodobě budovat vztah k sobě a naučit se zdravé sebelásce. Když objevíte sami sebe a kým skutečně jste, nikdy se samoty bát nebudete. Protože ji budete trávit s někým, koho doopravdy milujete, a tím jste vy sami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden