Můj čas na kafíčko

Horoskop řeckých bohů

Víte, který z antických bohů vládne právě vám? A jaké skvělé dary vám dal do vínku?

Už samotný vojevůdce Caesar ve řídil začátky svých výprav podle planet. Jaké je vaše znamení podle antické mytologie a který z vládců Olympu nad vámi drží svou ochrannou ruku?

Arés (21. 3. – 19. 4.)

Arés byl řeckým bohem války. Stejně jako on jste bojovná a rvete se za svoji pravdu do poslední kapky krve. Žijete okamžikem, toužíte po výhře takřka za každou cenu a jste odvážná. Často jednáte bez přemýšlení a ve vleku svého ega. Máte silnou sexualitu a hodně citlivě rozlišujete ženský a mužský svět.

Afrodita (20. 4. – 20. 5.)

Chrání vás bohyně lásky Afrodita, která popletla hlavu bohům i smrtelníkům. Do vínku vám dala okouzlující i  poněkud lehkomyslnou povahu. Věrnost se vás týká, až když se zamilujete. Do té doby se řídíte heslem: Po mně potopa. Doufáte, že vše se vyřeší samo, a život je pro vás cesta plná prožitků.

Hermés  (21. 5. – 20. 6.)

Božský posel Hermés vám propůjčil hravost. Máte kolem sebe hodně přátel a vedete čilý společenský život. Jste věčným dítětem, občas sice jednáte trošku zbrkle a nezodpovědně, prostě zkoušíte, co vše si můžete dovolit, ale vaše přátelská a bezprostřední povaha vás vytáhne z každého maléru.

Artemis  (21. 6. – 22. 7.)

Bohyně lovu, zvířat a rostlin Artemis vám dala lásku k přírodě. Když milujete, milujete absolutně a bezpodmínečně. Jste velká idealistka, těžko se smiřujete s bezprávím a pomáháte všem, kteří to potřebují. Máte silnou intuici a srdce pro ostatní otevřené. Často se ale trápíte s něčím, co není váš problém.

Apollon  (23. 7. – 22. 8.)

Stejně jako bůh slunce, světla a umění Apollon jste i vy velmi kreativní a máte hodně talentů. Milujete společnost a jste její ozdobou. Máte silné morální zásady, ale nikomu je nevnucujete. Jste optimistka a milujete lidi. Potrpíte si na vše, co je hezké, ale trpělivost nepatří mezi vaše silné stránky.

Persefona  (23. 8. – 22. 9.)

I když byla Persefona bohyní podsvětí, byla i bohyní jara. Proto vám propůjčila svou citlivou povahu a smysl pro spravedlnost. Vaše duše je čistá a pro druhé byste udělala skoro cokoli. Na to ale pozor! Jste introvertka a ve velké společnosti se necítíte ve své kůži. Máte jen pár dobrých přátel, kterým se svěřujete.

Themis (23. 9. – 22. 10.)

Themis byla ztělesněním božského řádu. Stejně jako ona máte i vy smysl pro řád a pořádek. Vaší životní stabilitou je rodina a přátelé. V kolektivu jste tahoun a vaši přátelé dobře vědí, co ve vás mají. V otázkách nevěry jste nekompromisní, pokud vás někdo zradí, nikdy už to z paměti nevymažete a neodpustíte.

Hádés  (23. 10. – 21. 11.)

Bůh podsvětí Hádés je zobrazován jako negativní postava, kterou neměl nikdo příliš v lásce. To se může dít i jeho zrozencům. Jste zodpovědná, ale uzavřená a nesnášíte šíření klepů. Nikoho si jen tak nepouštíte k tělu, a proto vás někteří mohou považovat za arogantní. Opak je však pravdou.

Zeus  (22. 11. – 21. 12.)

Nejvyšší ze všech bohů Zeus byl rozmařilý a stejně jako on máte i vy problém se závazky. Nesnesete, když vás někdo svazuje. Pro svou přátelskou povahu a silné kouzlo osobnosti jste velmi oblíbená. Potřebujete ale svoji svobodu. Jste volnomyšlenkářka a milujete poznávání všeho nového.

Kronos (22. 12. – 19. 1.)

Kronos nebyl antickým bohem, ale nejmladším z Titánů a otcem Dia, Háda a Poseidóna. Stejně jako on jste i vy prozřetelná a snažíte se vše do detailů plánovat. Nečekané situace vás vyvádějí z rovnováhy a city nedáváte moc najevo. Pokud milujete, dokázala byste pro lásku položit klidně i život.

Uranos  (20. 1. – 18. 2.)

Uranos byl bohem nebe, prvním vládcem po počátečním Chaosu a otcem 12 Titánů. Propůjčil vám svobodomyslnou povahu a setrvalé opojení z hlavy v oblacích. Jste věčný snílek a mistryně ve stavění vzdušných zámků. Jste přátelská, ale milujete také samotu. Věříte svým zásadám a umíte je hájit.

Poseidon (19. 2. – 20. 3.)

Poseidon, bůh moří a oceánů, vám propůjčil přemýšlivou povahu. Jste tichá voda, od které se nečeká drama. To ale neplatí, když vám přeteče pohár trpělivosti. Sice nekřičíte, ale vaše tiché mlčení a chlad mluví za vše. Jste cílevědomá, ale víte, že nic nemá takovou hodnotu, abyste to chtěla za každou cenu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden