Moje chvilka pohody

Jak ovlivnit druhé

Potřebujete, aby vám kolega s něčím pomohl, abyste zaujala muže, co se vám líbí? Pak vám pomohou jednoduché triky a dosáhnete svého s lehkostí a elegancí.

Jestli chcete vzbudit u někoho sympatie, použij techniku zrcadlení. Je to velice jednoduché. Stačí totiž jen napodobit chování svého protějšku. Zkuste způsob jeho řeči, gesta, pohyby nebo postoj. Funguje to proto, že je člověk víc nakloněný jednání s podobnými typy, jako je sám. Cítí u něj spřízněnou duši. Důležitá je i volba místa. Lepší je jednat spolu na neutrální půdě. Na, pro něj, dobře známém místě bude mnohem těžší druhého člověka o své „věci“ přesvědčit.

Dobré načasování, rychlost a dotek

Mluvíte-li rychleji než obvykle, má váš protějšek větší problém zpracovat, co říkáte. Tento trik používejte v případě, když se snažíte přesvědčit někoho, kdo s vámi obvykle nesouhlasí.

Podstatné je také načasování. Je třeba vystihnout správnou dobu na žádost či flirt. Překvapivě důležitou roli hrají i letmé doteky ramene nebo ruky. Dokážou navodit větší pocit důvěrnosti, věrohodnosti a bezpečí.

Svoboda rozhodování

Zní to zvláštně, ale pokud lidem řeknete, že vám nemusí vyhovět a připomenete jim tak „privilegium“ nesouhlasu, spíše od nich dostanete, co potřebujete. Nedávná studie totiž ukázala, že nabídnete-li „svobodu“ volby, zdvojnásobí se šance, že vám vyhoví. Ne nadarmo jsou často používanými frázemi: „Je to jen na vás…“, „Samozřejmě, že nemusíte …“.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden