Moje šťastná hvězda

Jin a jang v každodenním životě

Jde o protikladné síly, které se doplňují. Rovnováha mezi nimi je prvním krokem k harmonii.

V tradiční čínské filozofii symbolizují jin a jang vzájemné propojení protikladů v přírodě a životě, které vede k nalezení lásky, štěstí i zdraví.

Název „jin“ znamená stín nebo temnotu, zatímco „jang“ označuje světlo nebo jas. Odporují si, ale jsou na sobě závislé. Vy je teď můžete využít pro svůj každodenní život, abyste se cítili šťastní a naplnění. Kouzlo se v tomto případě skrývá za každodenními činnostmi, ke kterým budete přistupovat s lehkostí a odhodláním.

Jak je poznáte?

Jin a jang jsou znázorněny symbolem, který je tvořen dvěma částmi – jedna je černá a druhá bílá, přičemž každá obsahuje malý kroužek opačné barvy. Ten reprezentuje harmonii a rovnováhu mezi protiklady.

Jin a jang učení

Abyste se cítili vyrovnaní a šťastní, musíte dávat přiměřené množství času nejen práci, ale také zábavě, relaxaci a rodině. Jakmile se přikloníte jen k jedné straně, pohlcuje vás negativní energie.

Strava a výživa

Klíčem k vyváženému životu je také jídlo! Zkuste kombinovat různé druhy potravin, které symbolizují jin (temno) a jang (světlo) – například syté a lehčí pokrmy. Vždy by měly převládat ty potraviny, které následují roční období.

Léto a zima

Mezi jin potraviny se řadí suroviny chladné, hydratační a lehce stravitelné. Patří sem čerstvé ovoce, zelenina, bylinky, mléčné výrobky, ryby a drůbež. Tyto potraviny jsou bohaté na vlákninu, vitaminy a minerály. Jsou vhodné pro letní období.

Jang potraviny jsou naopak považovány za teplé, nasycené a těžce stravitelné. Patří sem maso, luštěniny, ořechy a semena. Tyto potraviny jsou bohaté na proteiny a energii a jsou vhodné pro zimní období.


Duchovní a mentální stabilita

Aktivity, které vám přinášejí radost a dodávají vám energii, by měly být v rovnováze s těmi, jež vám umožňují svou mysl zklidnit a odpočívat.

Protiklady se přitahují

Jin a jang jsou navzájem doplňkové, což znamená, že protiklady mohou vytvářet harmonický celek. Stejně tak mohou různé osobnostní vlastnosti, zájmy a dovednosti dvou lidí vytvořit silný a vyvážený vztah.

Rutinní úkoly

Koncept jin a jang vám pomůže k nalezení harmonie mezi rutinními úkoly (úklid domácnosti, vaření, nákup) a koníčky (práce na zahradě, posezení s přáteli nebo výlet).

Nebojte se žádných změn

Učte se přijímat, co život přináší. Nebojte se změn a myslete na to, že jsou nevyhnutelnou součástí vašeho života. Čím snadněji reagujete na nenadálé události, tím silnější jste při práci s bílou magií.

Co vás tento koncept naučí?

Učení klidu a harmonie nám připomíná, že život je neustálým koloběhem změn a že každý stav se mění v opačný. Například když se den mění v noc, zima v teplé léto nebo radost ve smutek. Pokud pochopíte jeho proměnlivost, dosáhnete podle čínského učení trvalého štěstí. Tak co, zkusíte to také?

Nejlepší magické podzimní kameny

Na podzim vybírejte ze vzácných kamenů, jež ladí k barvám a atmosféře tohoto ročního období. Které to jsou? Skvělou volbou je granát, který seženete v různých odstínech červené, od sytější po více oranžovou. Probouzí život a pomáhá překonat únavu.

Citrín podporuje dobrou náladu a velké plány. Je také spojen s penězi, které přivolává svému majiteli. Karneol přináší fyzickou energii, motivaci a podporuje sebedůvěru. Pomáhá také rozptýlit smutné myšlenky.

Anděla strážného má každý z nás

Neviditelné bytosti, které mají za úkol chránit, podporovat a vést, jsou kolem každého z nás. Andělé strážní bdí nad člověkem od jeho narození až do smrti. Mají za úkol upozornit ho na nebezpečí, poskytovat nápady, posilovat intuici a inspiraci.

V neposlední řadě nabízet duchovní podporu v těžkých chvílích. Nikdy ale nezasahují do svobodné vůle jednotlivce. Jeden anděl strážný s námi obvykle zůstává po několik životů, dokud nesplní svůj úkol.

Spojte se s ním

Mezi nejjednodušší způsob patří andělské karty, které poskytnou tázajícímu odpověď takřka okamžitě. Umí pomoci i s konkrétní otázkou. Pokud vytáhnete kartu jen tak pro potěšení, najdete tam to, co máte teď od anděla slyšet.

Poznejte, že je blízko

Můžete vidět náhlý záblesk světla, energie. Pocítíte bezpečí, pokoj a klid v duši. Anděl se může ozvat také jako silný vnitřní hlas, který vám pomůže vyřešit svízelnou situaci. Vždy s sebou přináší pozitivní pocity.

Domácí ochrana proti duchům

Pokud se doma cítíte nepříjemně a potřebujete odehnat duchy, okamžitou pomocí je světlo, postačí i svíčka. Pomohou vám také zvonečky zavěšené nade dveřmi. Nebojte se ani vykuřovadla z bílé šalvěje. Jednoduchým receptem je voda se solí, kterou uklidíte celý dům a vyvětráte během úplňku. K pocitu bezpečí pomohou vzácné kameny – ametyst nebo obsidián.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden