Moje chvilka pohody

Jste introvert, co s tím?

Zřídka se stává, že vůbec promluvíte. To vás brzdí v zaměstnání, ve vztazích s ostatními lidmi. Nenechte se tím zdeptat. Možná jste introvert, ale zase třeba vynikáte v jiných oblastech.

Přijetím své introverze se naučíte, jak si být jistější. Introverti obvykle fungují nejlépe, když mají čas si utřídit myšlenky a nejprve si projít problémy sami, než s tím někoho osloví. Mluvení pro vás sice není snadné, jako pro vaše extrovertnější spolupracovníky, ale svázaný jazyk uvolníte, když si řeč připravíte dopředu.

Kontakt s ostatními lidmi

Kontakt s jinými lidmi energizuje extroverty, ale příliš mnoho sociálních kontaktů je pro introverta, naopak unavující a vyčerpávající. Většina introvertů si našla způsob, jak si dobíjí baterky sami a jinak. Dopřejte si dostatek času na uspořádání myšlenek. Úkolem je, abyste se necítili v napětí.

Najděte svou vnitřní důvěru, pak budete považováni za schopné a sebejisté jedince. Postavte se rovně, používejte oční kontakt a mluvte jasným hlasem s poklesem na konci vět, jako byste za řečí utvářeli pomyslnou tečku. Tyto malé úpravy v tom, jak komunikujete, mají obrovskou váhu.

Udávejte směr svým myšlenkám

Jako introvert si sice myslíte, že je nepřirozené mluvit o sobě, ale neuznáváte -li své úspěchy, je pravděpodobné, že to za vás nikdo jiný neučiní. Nebojte se ukázat, co víte a uznat to, čeho jste dosáhli.

Mluvit o svých úspěších, neznamená chlubit se, ale pomůže vám to posunout se v kariéře kupředu. Introverti jsou často chronickými přemýšlivci. Je lehké se chytit za hlavu a nechat negativní myšlenky proudit tak, jak se jim zrovna zachce.

Místo toho, abyste přemýšleli nad tím, co všechno se může pokazit, využijte vlastní rozhovor v hlavě ve svůj prospěch a hovořte o všem v kladném slova smyslu. Vzpomeňte si na své minulé úspěchy a silné stránky vaší osobnosti.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden