Můj čas na kafíčko

Kdo žárlí nejvíc?

Odhadněte žárlivce včas, tedy ideálně ještě dřív, než se do něj zamilujete!

I ve zralém věku se může rozhořet citová bouře a žárlivost zatemní rozum. Nejspíš ani vy nechcete žít s věčným podezíravcem. Na jaké typy mužů si dát pozor?

Sledujte, jak se partner chová ve vypjatých situacích, jak reaguje na odmítnutí a kritiku. Pozor na nevyrovnané muže s nízkým sebevědomím, ale i na šarmantního Othella.

Jeho projevy lásky vám sice mohou zpočátku imponovat, ale běda, jakmile se objeví potenciální sok! Žárlivý partner se pak promění na věčného detektiva, který kontroluje každý váš krok. To chcete?

Do které skupiny žárlivců patří ten váš?

Na koho žárlí muži? A co ženy?

Žárlivost patří k dědictví našich předků, kdy jim zajistila lepší šance na přežití. Muži díky tomuto varovnému pocitu můžou ohlídat pokračování svých genů, aby si byli jisti svým otcovstvím.

Ženy sice o svém mateřství nepochybují, ale zase je varovný pocit žárlivosti zaplaví, když mají strach, aby se partner nezakoukal jinde a neztratil zájem o živení svých potomků. Žárlivostí jsou postiženi muži, stejně jako ženy. Muži žárlí na soky, kteří je převyšují bohatstvím a fyzickou silou. Ženy pak žárlí na mladší a krásnější rivalky.

Kam až může dojít žárlivost?

V době namlouvání se obvykle oba partneři snaží. Co se ale pak vlastně stane v mozku člověka, kterému žárlivost úplně zatemní rozum? Vzpomeňme na Othella, který uškrtil svou lásku ze žárlivosti.

Ublížit svému protějšku je pod velkým tlakem a za jistých okolností schopen téměř kdokoli. Záleží na tom, co se ve vztahu děje a jak se oba aktéři k sobě chovají. Ale pak jsou tragicky končící vztahy, kde jeden druhého tak dlouho provokuje a ponižuje, až poslední kapka přeteče a způsobí katastrofu.

Provokování žárlivosti je hra s ohněm. Podle psychologů ženy v provokacích k žárlení jednoznačně vedou. Ženy, jež jsou na partnerovi víc emočně závislé než on na nich, často pokoušejí jeho žárlivost. Mají totiž potřebu ujistit se o jeho přízni a o tom, zda o ně bude nadále usilovat.

Muži zase žárlí ve chvíli, kdy se cítí být slabší než ženy, a tak se naopak začnou chovat poddajně. Udělají pro partnerku snad cokoli, jen aby si ji udrželi. Přitom se snaží být vedle ní pořád ve střehu, mít ji výlučně jen pro sebe a využívají k tomu veškerých forem manipulace.

Jak je to s lékem na nemoc žárlivých?

Pocity žárlivosti způsobuje nedostatek serotoninu v mozku. Když tento hormon dobré nálady a spokojenosti začne chybět, lze ho načerpat i přirozeně: pohybem a vyváženou stravou, bohatou na vitaminy, hlavně B.

Je důležité zachovávat si za všech okolností přirozený nadhled nad svým životem, a hlavně: neviset na partnerovi víc, než je zdrávo. Za vztah jsou totiž vždycky zodpovědní oba dva, a záleží tedy i na vás, jak bude za pár let vypadat.

5 typů největších žárlivců

1. Má nízké sebevědomí – Tento muž si není jist svou pozicí a má strach, že o vás přijde. Jako červený hadr na býka na něj působí, když vás vidí bavit se třeba jen s kolegou z práce.

2. Má negativní vzory – Tento muž je vychováván v myšlence, že žena patří za plotnu a muž si může užívat. Když odbíháte na srazy s kamarádkami, žárlivost u něj narůstá.

3. Zranění z minulosti – Mluví o tom, že nevěru zná a že ženské jsou prohnané? Pak pozor! Tento muž si negativní nastavení z bývalého vztahu přenese i do toho vašeho.

4. Po těžké životní změně – Pokud muž přišel o práci nebo mu selhalo podnikání, má větší sklony k podezíravosti! Opět se tu jedná o strach z toho, že ženu ztratí, protože není tak dobrý.

5. Muži fyzicky neatraktivní – Pokud muž není krasavec, bojí se, že mu utečete za jiným. Jeho řeči o tom, kolik je kolem vás mužů, se kterými byste si určitě chtěla vyjít, vás budou ubíjet.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden