Můj čas na kafíčko

Magický význam barev

Každá barva vyzařuje jinou energii a její kouzlo můžete využívat ve svůj prospěch.

Víte, že náladu a psychiku během dne ovlivňuje i výběr barev vašeho oblečení? Ostatně léčivé působení barevného spektra se používá i v kouzelných rituálech. Co symbolizují různé barvy a jak vám pomohou?

Pokud při výběru barev na svém oblečení přihlédnete k tomu, jak se chcete během dne cítit, bude pro vás výběr mnohem snazší.

Bílá = klid

Symbolizuje čistotu, nevinnost, mír a harmonii. Je to i barva pravdy a odpuštění. Všeobecně vzato je bílý oděv ideální pro obchodní jednání, dodá vám serióznost a vnitřní klid. Bílá se hodí i pro využití v interiéru, pokud chcete prostor čistit, pořiďte si bílou svíčku.

Žlutá = radost

Kdyby měl optimismus barvu, byl by rozhodně žlutý. Je to barva přátelskosti, štěstí, radosti a zdravého sebevědomí. Žlutá bývá spojována se sluncem, znamením Lva a penězi (v Číně symbolizuje zlato).

V některých kulturách šlo o barvu „s výsadami“, a nosit ji nemohl každý. Ve žluté barvě se budete cítit vesele a plná energie a budete mít lepší náladu.

V červené budete pro muže jako magnet.

Červená = vášeň

Symbolizuje oheň a sílu, dodá vám energii a sexuální touhu. Staří Číňané věřili, že červená dokáže zahánět nemoci a zlé duchy, proto nosili rudé stužky jako náramky. Málokdo ví, že je to také barva, která přitahuje štěstí i muže.

Pokud chcete, aby se vám začalo dařit, vsaďte na kouzlo červené. Pokud chcete přitáhnout štěstí do domu, pověste na dveře červený věnec nejen na Vánoce. Když si potřebujete dodat odvahu a sílu, oblékněte si něco rudého.

Oranžová = hravost

Symbol kreativity a odvahy, pojí se také s intelektem a hrdostí. Pomáhá proti smutkům, rozladěnosti a omezuje citové výbuchy. Má v sobě smyslnost, erotiku spojenou se silnými city a touhami.

Probouzí zvědavost a chuť experimentovat. Pokud chcete zlepšit svou kreativitu, pořiďte si do bytu něco oranžového. Jestli chcete někomu vyjádřit, jak jste na něj pyšná, darujte mu předmět oranžové barvy.

Růžová = láska

Barva lásky, náklonnosti a oddanosti v srdeční úrovni. Značí sebelásku, soucit i nové začátky a je spojována s ženským elementem. Může však narušovat vztah k realitě a odvrácení se od vážných věcí života. Ne nadarmo se říká „nosit růžové brýle“.

V růžové působíte něžně a jemně. Ve výrazných fuchsiových odstínech budete na sebe zase naopak strhávat pozornost a budete působit rozverně. Je to skvělá barva, kterou si oblečte poté, co jste se „oklepala“ z rozchodu. Dá vám sílu začít znova.

Zelená = hojnost

Symbolizuje nový život, je barvou materialismu a peněz. Pokud chcete mít dostatek financí, využijte magie zelené. Můžete vyzkoušet rituály pro získání peněz nebo nosit náramek v zelené barvě.

Pak se vám bude dařit vše, na co sáhnete. Je to i barva růstu, proto je vhodné na zahradě používat zelené náčiní. Zelená barva navazuje pocit spojení s přírodou a pocit mladosti.

Modrá = moudrost

Symbolizuje vodu, uklidňuje, rozvíjí naše myšlení, pomáhá při meditování. V modrých odstínech se budete cítit klidná a uvolněná. Modrá má dva zásadní významy. Jeden souvisí s moudrostí a emoční vyzrálostí.

Pokud se chcete poučit z minulých chyb, noste modré oblečení a doplňky. Energie této barvy se vás bude držet. Umožní vám také někomu odpustit. Druhý její význam je uzdravení a harmonie. Ideálně si pořiďte šperk s modrými kameny.

Důležitou promluvu zvládnete ve fialové.

Fialová = intuice

Mystická barva je symbolem spirituality a duchovna. Pomáhá otevřít mysl a naladit se na vlastní intuici. Je barvou královské čakry, která se snaží spojit naše vědomí s vyšší mocí.

Lidé, kteří k fialové barvě tíhnou, jsou vyrovnaní, oduševnělí, trpěliví ve snášení útrap na cestě za svými sny. Odstín bledě fialové –lila symbolizuje obětavost a hluboké city. Fialové oblečení vám pomůže před důležitým projevem, vaše slova budou mít magickou sílu.

Šedá = opatrnost

Je barvou kompromisu. Typická barva stínů vznikla ze směsi světla a temnoty. Vyjadřuje očekávání, naději a mají ji v oblibě lidé opatrní, s nedostatkem sebevědomí, kteří se bojí prosadit.

Kritika je pro ně ohrožující, a tak se v šedé barvě snaží uniknout realitě. Odmítání šedé pramení v zakořeněném strachu ze selhání. Označení „šedá myška“ v tomto případě skutečně sedí.

Hnědá = trpělivost

Hnědá je typická barva stability a země a přesně takoví jsou i její nositelé. Seriózní, trpěliví, drží se vždy pevně nohama na zemi a důležité jsou pro ně materiální jistoty. Světle hnědou mají rádi dobrosrdeční lidé, kteří jsou pro druhé jistotou pomoci, ale i snadno přizpůsobiví jedinci. Ti, kteří ji odmítají, nesnášejí závazky.

Černá = ochrana

Mnozí si černou spojují s negativními jevy – smrtí, pohřbem, trápením... Jenže v reálu je význam této barvy pozitivní! V magii symbolizuje ochranu, představuje sílu, která vás chrání před negativitou.

Černá kočka v domě nosí štěstí, neboť se jí zlé síly bojí. V černé budete působit seriózně, až tajemně. Lidé, již si oblíbili onu barvu, bývají tajnůstkáři a mohou mít zvýšenou citlivost, proto berou černou barvu coby jakousi ochranu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden