Moje šťastná hvězda

Magie přímo z vaší zahrádky

Vaše oáza klidu je plná mocných rostlin, díky kterým můžete získat vše, co chcete.

Zahrada je místo, kde stojíme tváří v tvář přírodě a můžeme se ponořit do kouzelného světa rostlin i bylin.

Po staletí lidé využívali plody zahrady pro léčení, ochranu, rituály i kouzla...

Dub je král

Tento silný strom je spojován s moudrostí, odvahou i vnitřní sílou. Jeho větve jsou často součástí rituálů dobré magie. Pokud vás čeká důležité rozhodnutí, umí projasnit mysl a ukázat cestu.

Javor jako strážce obzoru

Javor je spojován s cestami a zbloudilými poutníky. Má ochranné vlastnosti a je považován za strážce obzoru, který chrání cestovatele. Také má sílu přinést do života nový začátek.

Topol je symbolem smrti i zrození

Jako strom rychlého růstu je považován za symbol proměny a obnovy. V magii můžeme topol použít na obnovení vnitřní energie.

Jabloň přináší hojnost o bohatství

Jabloň je symbolem plodnosti, hojnosti a nového života. Jabloňové květy a plody se používají při kouzlech na přilákání peněz i štěstí, slouží také jako nástroj ochrany matkám, babičkám i dcerám.


I kaštan přinese peníze

Kaštanové větve byly dříve používány k ochraně domů nebo jako amulety na odvrácení negativní energie.

Ochranné a kouzelné rostliny

I některé rostliny mají silné ochranné a kouzelné vlastnosti a byly používány v lidovém léčitelství i při magických rituálech. Růže symbolizuje lásku a krásu, ale také má ochranné schopnosti. Používá se ve směsích a amuletech k zabezpečení domova. Kromě svých uklidňujících účinků je levandule účinným nástrojem ochrany domu.

Stejně tak česnek. Ten byl používán k odhánění zbloudilých duší i zlých duchů. Máta peprná má nejen léčivé účinky, ale také se používá jako bojovník za lásku a dobro v domácnosti. Dokáže držet rodinu pohromadě.

Rituál pro lásku

Použijte růži, levanduli a heřmánek a připravte si láskyplný čaj! Pijte ho a představujte si lásku, kterou chcete do svého života přilákat. Měla by k vám přijít do dvou týdnů!

Ochranné kouzlo

Vytvořte si amulet z větvičky jalovce a česneku a noste ho jako ochranu proti negativním energiím. Rituál pro klid a harmonii: Uložte svůj oblíbený vzácný kámen do květináče s mátou peprnou a levandulí.

Pokud se u něj každý den posadíte, do vašeho domu přijde klid i harmonie. Pokud nevíte, jaký kámen zvolit, napoví vám znamení vašeho zvěrokruhu. Ke každému z nich patří určitá skupina kamenů, která je pro ně vhodná.

Znamení zla a špatných zpráv

Marně tápete, která znamení vám naznačují, že máte mít oči na stopkách? Had je často spojován se lstí a pokušením. Ten, kdo ho vidí, by si měl dát pozor na nevěru, podrazy v práci nebo lži v blízkém okolí. Pokud vám přeběhne zprava doleva černá kočka přes cestu, značí to neštěstí.

Havran je symbolem nepříjemných zpráv, šakal necitelnosti blízkého člověka a sojka upozorňuje na pomluvy. A pozor také na netopýra! Dříve se věřilo, že právě on věští vážné nemoci v rodině.

Amulet se symbolem draka

Drak je mytická bytost, která se vyznačuje svou velikostí, ohnivým dechem, šupinami a někdy i křídly. Je často vnímán jako symbol síly, moci a odvahy.

Jeho obrovská velikost a schopnost plivat oheň z něj činí nepřemožitelného a nebezpečného protivníka. Nosit amulet nebo talisman s drakem může být považováno za způsob, jak odrazit negativní energie a nepřátele.

Kadidlo krásně voní a dokáže léčit

Kadidlo je směs aromatických látek, ke kterým patří pryskyřice (typicky kadidlovník a myrha, které jsou získávány ze stromů) a různé byliny a rostliny (například levandule, růže, máta, rozmarýn nebo eukalyptus).

Mohou být použity také esenciální oleje. Některá kadidla jsou více určena pro rituální účely, zatímco jiná jsou zaměřena na relaxaci a aromaterapii. Pro kouzla jsou nejvhodnější přírodní varianty.

Kadidlo hrálo významnou roli v historických tradicích a praktikách čarodějnic, zejména během středověku. I v dnešní době si ale drží svou magickou moc.

Věří se, že jeho dým slouží jako spojnice mezi fyzickým světem a duchovní rovinou, což umožňuje čarodějnicím navazovat kontakt s mrtvými, získat proroctví nebo provádět různé rituály.

Slouží k očištění a vyčištění prostoru od negativních energií a také je používáno při rituálech odstraňování bloků a negativních emocí.

V tradičních lidových léčebných praktikách bylo kadidlo dříve používáno k podpoře léčení fyzických a psychických nemocí. Odjakživa je totiž považováno za posilující a očistné.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden