Můj čas na kafíčko

Mám tě ráda, ale nemiluji tě!

Někdy potkáme skvělého chlapa, ale srdce mlčí. Proč nejde poručit svým citům?

Srdce má často své důvody, které rozum nezná. Víte, že nový muž pro vás udělá cokoli, ale nějak to nestačí. A tak se trápíte vy i on. Víte, že o takového chlapa nechcete přijít. Ale proč tedy vaše srdce říká: Jsi úžasný, ale neumím tě milovat?

Neustále se ptá, co dělá špatně, a když ho obejmete, ptá se, jak moc ho máte ráda? A vy nedokážete lhát. K vám i vašim dětem se chová skvěle. Jenže co s tím, když po celou dobu necítíte, že byste ho měla víc než ráda?

Tak proč ho nedokážete milovat? Vážíte si ho, vzdal se kvůli vám spousty zájmů, obětuje se, neřekne vám jediné NE, snesl by vám modré z nebe, ale… Proč svou neláskou trápíme lidi, které trápit nechceme a kteří si to nezaslouží?

Tisíc zmatených ženských otázek

Co je vlastně to, co na druhém milujete? Kvůli čemu vzplanete a co hned cítíte? Proč je tak složité to rozvinout až časem? Proč se srdce nemůže probudit? Proč k někomu necítíte nic, zatímco pro někoho byste skočila z mostu?

Srdce - symbol lásky.

Proč je žena, rozvedená se dvěma dětmi, schopna postrádat muže, který by ji zahrnul vším, co potřebuje, jen to jediné jí nedokáže dát: abyste ho mohla milovat? Proč všechno, co za něco stojí, není okamžité a samozřejmé?

Cena důvěry a upřímnosti

Ve vztahu lže člověk tehdy, když pro něj druhý přestane být důležitý. Jediný, kdo je pro něj důležitý, je on sám. A začne vás využívat jen pro výhody a potěšení. Tam, kde jsou k sobě lidé upřímní, vládne důvěra  a tam se může, i po delším čase, zažehnout i láska.

Vztah, ve kterém je důvěra, totiž patří k těm, bez kterých nedokážete žít. Ale mnohdy si to uvědomíte, až když o takový vztah přijdete a ocitnete se v jiném, kde jsou důvěra a upřímnost jen prázdná slova.

Dva vítězové i dva poražení

V hlavě vám neustále létají myšlenky. Každý den v průměru pětadvacet tisíc myšlenek, které filtrujete a nezabýváme se tím, co pro vás není důležité. Vstoupíme-li do vztahu, splynou dva organismy v jeden. Pokud ale jedno nejsme, znamená to, že muž  černá díra dál žije ve svém světě, kde vypouští z hlavy důležitá data, narozeniny dětí a nepovažuje za důležité se vám věnovat.

Ale když on něco potřebuje, jako zázrakem si na vás rozpomene…Zkrátka dělá si čas a prostor pro vás jen tehdy, když je mu to příjemné či užitečné. Jinak s vámi ve svém světě vůbec nepočítá  jedině jako se zdrojem energie. Ve vztahu nikdy nevyhrává ani neprohrává jeden. Mohou vyhrát nebo prohrát, ale vždycky jen spolu.

Když je muž jako buldozer

Láska je o dávání času, energie, podpory a prostoru druhému. Je o dávání svobody, uvolněnosti, spokojenosti, naplněnosti. Žena potřebuje mít muže, který je velkorysý ve své mužské síle, má schopnost naslouchat a ustát krizové životní situace.

Muž, od kterého nelze očekávat lásku, je jako černá díra. Všechno do sebe vcucne a nic nevrátí. Natož lásku. Pro takového muže je vztah jako jednosměrná ulice. On se žene jako buldozer stále vpřed, zatímco vy proti němu musíte stále couvat.

V takovém vztahu pak není místo pro vaše touhy, emoce a potřeby. To všechno je totiž pro tohoto muže nepodstatné. Jediné, co je pro něj opravdu důležité, je on sám!

Když vám srdce nic neříká

Chováte se ke svému partnerovi hezky, jen si neumíte pomoct, prostě cítíte, že vaše srdce mlčí, nic neříká a že vám chybí horká láska. Cítíte, že ten nový muž je pro vás a třeba i vaše děti důležitý  tudíž k němu máte samozřejmě úctu a respekt.

Lidé, kteří partnera ponižují, tím vyjadřují, že pro ně není důležitý. Kdyby totiž byl, neponižovali by ho. Jenže muž  černá díra je tak zahleděn do sebe a svých cílů, že pro něj není důležité nic, co není součástí jeho vnitřního světa.

Je důležité pochopit, kdy do jeho světa už nepatříte. Cílevědomá odpověď vám ušetří mnoho času, velké trápení i ponižování.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden