Můj čas na kafíčko

Matná, nebo lesklá rtěnka? Která vám vykouzlí šťavnaté rty?

Rty jsou zbraní každé ženy, proto je potřeba si je hýčkat. Pokud i vy chcete být přitažlivá a vyzývavá, sáhněte po rtěnce vhodné pro vás. Představíme vám dvě zásadní.

Co dělat, když nevíte po jaké rtěnce mezi velkým množství nejrůznějších barev a hlavně textur sáhnout? Velkou neznámou, kterou musíte rozlousknout je orientovat se spíše na lesklé nebo matné odstíny. Jaký je mezi nimi vlastně rozdíl?

Když chcete být za dámu
Matná rtěnka je skvělou variantou především u tmavších odstínů, jako je třeba vínová nebo fialová. Ta je vhodná hlavně pro černovlásky a brunetky. Sáhněte po nich ale spíše v momentech, kdy obléknete šaty nebo jiné elegantní tmavší oblečení. Můžete se samozřejmě ozdobit i světlejším odstínem. Ten pro vás bude milosrdnější, co se týče objemu a smyslnosti vašich rtů, které se při nanesení tmavé barvy mohou trochu ztrácet.

Před aplikací naneste balzám
Zásadní podmínka pro matné textury rtěnky je dokonalost vašich rtů. Dokážou totiž odhalit jakýkoliv nedostatek, proto se jí raději vzdejte v případě, že máte nějakou nedokonalost rtů, například opar. Stejně tak suché rty mohou být vážným problémem. I na to ale existuje řešení. Před nanesením rtěnky si na ně naneste kvalitní hydratační krém nebo balzám a teprve potom nanášejte matnou rtěnku. Obecně velkou nevýhodou matných rtěnek je to, že poměrně dost vysušují rty. Jsou tedy vhodnější spíš na večerní krátkodobější akce. Každopádně si na večer připravte pro svoje rty zvláčňující balzám nebo jinou výživu.

Buďte k nakousnutí
Rtěnky, které jsou lesklé, udělají vaše rty svěžejší a šťavnatější. Jsou velmi svůdné, protože vyvolávají dojem, že jste si rty nedávno olízla, a tento efekt vlhkosti je maximálně přitažlivý. Jejich obrovskou výhodou je, že obsahují hydratační složky, které vaše rty nejen zkrášlují, ale zároveň vyživují. To znamená, že vám nehrozí pocity suchosti. S tím je ale spojená jedna nevýhoda – výdrž těchto rtěnek není velká. Takže když se pak napijete nebo si dáte nějaké jídlo, můžete znovu nanášet novou vrstvu. Hodí se ve svých světlých odstínech hlavně pro světlé jemné typy žen. Nebo pro ty z vás, kterým nebyly dáno do vínku plné rty, tak lesklá rtěnka jim přidá nějaký objem, opticky je zvětší a zamaskuje případné nedostatky.

Nebojte se rty zvýraznit tužkou
Rozhodnete-li se pro lesklé rtěnky, doporučuje se použít konturovací tužku. V opačném případě hrozí rozpití. Jejich předností ovšem je, že díky své lehčí struktuře nepodtrhují nedokonalosti rtů, takže máte o starost méně. Máte-li rty příliš velké, obtáhněte konturovací tužkou vnitřní okraj a použijte tmavé matné barvy, rty se tak budou zdát opticky užší. Naopak příliš úzkým rtům pomůže světlá konturovací tužka, kterou obkreslíte vnější okraj úst, a zářivý lesk pak ústa rozzáří.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden