Můj čas na kafíčko

Měsíček je malý zázrak!

Omývejte si v něm oči a zbavíte se i zánětu spojivek!.

Zlatavé květy této bylinky nejsou jen nápadně krásné, ale hlavně mají úžasný vliv na naše zdraví.

Nejenže v sobě měsíček lékařský skrývá léčivé schopnosti, ale často se využívá i jako přísada doplňků stravy nebo léčivých či kosmetických produktů.Budete se divit, s čím vším tato bylinka dokáže pomoci!

Má hojivé účinky

Kvete od června až do září a setkat se můžete s mnoha odrůdami. Nebojte se, nemůžete se splést, protože všechny jsou léčivé. Nejvíce prospěšných látek najdete v okvětních lístcích. Měsíček se skvěle hodí při hojení drobných kožních problémů a setkat se s ním můžete v krémech nebo olejích. Masti, obklady nebo koupele se využívají k hojení ran a jizev, popálenin, odřenin, vyrážek, akné, zánětů, proleženin, pokousání či poštípání od hmyzu. Pomoci vám může také při plísni a mykóze, hemeroidech nebo abscesech. Léčit dovede i křečové žíly nebo bércové vředy.

Léčí záněty v těle

Odvar z měsíčku se dá samozřejmě použít i k vnitřnímu užit. Říká se, že měsíček dokáže sám najít zánět v těle a vyléčit ho! Proto při každém zánětlivém onemocnění (močový měchýř, ledviny, slinivka, žlučník, krk nebo dutina ústní) použijte čaj nebo lihové kapky a uleví se vám coby dup. Stejně tak uklidňuje nemocné nebo podrážděné zažívací ústrojí, hojí žaludeční vředy a stimuluje produkci žluče a činnost jater.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden