Tekuté ingredience v pokojové teplotě prošlehejte dohromady, stačí vidličkou. Mrkvičku nastrouhejte najemno a přidejte ji k tekuté směsi. V jiné míse si promíchejte sypké ingredience včetně semínek a smíchejte obě směsi dohromady. Lžící vymíchejte těsto a naplňte jím formičky cca do ¾ (plné mají větší čepice). Pečte při 180 °C asi 25 minut ve vyhřáté troubě. Na tvarohový vršek nechte povolit čokoládu. Stačí v mikrovlnce. Promíchejte ji s tvarohem, pokud je hmota příliš hutná, přidejte po lžičkách mléko, dokud se vám nezdá akorát. Přislaďte podle chuti moučkovým či vanilkovým cukrem.
Také si užíváte pocit štěstí, když rozbalujete dárky, kde na vás čeká překvapení? Potěšte takhle i své chuťové buňky. Jednou se vám na jazyku po rozkousnutí rozplyne omamná chuť vynikající čokolády nebo chutného sýra s masem. Bábovička s čokoládovou perlou Suroviny: 2 vejce, 2 ...
Také si užíváte pocit štěstí, když rozbalujete dárky, kde na vás čeká překvapení? Potěšte takhle i své chuťové buňky. Jednou se vám na jazyku po rozkousnutí rozplyne omamná chuť vynikající čokolády nebo chutného sýra s masem. Bábovička s čokoládovou perlou Suroviny: 2 vejce, 2 ...
Snad už máme před sebou poslední chladné dny. Proto se rozloučíme se zimou ve velkém stylu. Zkuste teplé nápoje, které vám osladí i okoření život. Exotická sangrie s pomerančovou šťávou Přísady na 4 hrnky:3 pomeranče, 2 jablka, 2 citrony, 2 badyány, 2 skořicové tyčinky, 1 kostka ...
Snad už máme před sebou poslední chladné dny. Proto se rozloučíme se zimou ve velkém stylu. Zkuste teplé nápoje, které vám osladí i okoření život. Exotická sangrie s pomerančovou šťávou Přísady na 4 hrnky:3 pomeranče, 2 jablka, 2 citrony, 2 badyány, 2 skořicové tyčinky, 1 kostka ...
Exotika s kuřecím masem v české kuchyni Tato indická směs jistě zaujme dospělé jedlíky, pro malé děti však tento pikantní pokrm není příliš vhodný. Suroviny: 1 balení indické kuřecí pánve DZ Klatovy, ananas (čerstvý nebo kompotovaný) nakrájený na kostičky, 3 chilli papričky, ...
Exotika s kuřecím masem v české kuchyni Tato indická směs jistě zaujme dospělé jedlíky, pro malé děti však tento pikantní pokrm není příliš vhodný. Suroviny: 1 balení indické kuřecí pánve DZ Klatovy, ananas (čerstvý nebo kompotovaný) nakrájený na kostičky, 3 chilli papričky, ...
Drůbeží maso je nejčastěji používaným masem v naší kuchyni. Vytlačilo i naše tradiční vepřové a hovězí. Nezůstávejte ale jen u kuřete. Máme pro vás recepty na další drůbež, na které si skvěle pochutnáte. Kachna na jablkách Suroviny na 4 porce: 1 kachna, 2 stroužky česneku, 2 ...
Drůbeží maso je nejčastěji používaným masem v naší kuchyni. Vytlačilo i naše tradiční vepřové a hovězí. Nezůstávejte ale jen u kuřete. Máme pro vás recepty na další drůbež, na které si skvěle pochutnáte. Kachna na jablkách Suroviny na 4 porce: 1 kachna, 2 stroužky česneku, 2 ...
Příprava: 50 minut, Náročnost: 3, Cena: 90 Kč Možná by se toto hlavní jídlo dalo nazvat „Čína po česku“. Suroviny: prsa z kuřete menší cuketa1 střední cibule 1 větší mrkev 1 paprika 1 – 2 rajská jablíčka olej, mletý či nastrouhaný česnek (1 strouček) ½ lžičky ...
Příprava: 50 minut, Náročnost: 3, Cena: 90 Kč Možná by se toto hlavní jídlo dalo nazvat „Čína po česku“. Suroviny: prsa z kuřete menší cuketa1 střední cibule 1 větší mrkev 1 paprika 1 – 2 rajská jablíčka olej, mletý či nastrouhaný česnek (1 strouček) ½ lžičky ...
Velikonoce jsou podobně jako Vánoce náročné na kuchařské přípravy. Čekáme hosty, koledníky, scházejí se rodiny. Co jim nabídnout? Zkusme letos kromě sladké a slané klasiky i něco, co běžně na našem jídelníčku nebývá. Velikonoční mazanec Suroviny: 300 g hladké mouky, 1 lžička ...
Velikonoce jsou podobně jako Vánoce náročné na kuchařské přípravy. Čekáme hosty, koledníky, scházejí se rodiny. Co jim nabídnout? Zkusme letos kromě sladké a slané klasiky i něco, co běžně na našem jídelníčku nebývá. Velikonoční mazanec Suroviny: 300 g hladké mouky, 1 lžička ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 3, Cena: 80 Kč Recept na tyto čokoládové řezy s oříšky nám svěřil sám šéfkuchař Jaroslav Béza z Petite France Boulangerie & Patisserie. Suroviny: 90 g hladká mouka 225 g cukr krystal 5 vajec 315 g máslo 165 g hořká čokoláda 150 g vlašské ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 3, Cena: 80 Kč Recept na tyto čokoládové řezy s oříšky nám svěřil sám šéfkuchař Jaroslav Béza z Petite France Boulangerie & Patisserie. Suroviny: 90 g hladká mouka 225 g cukr krystal 5 vajec 315 g máslo 165 g hořká čokoláda 150 g vlašské ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 2, Cena: 60 Kč Chutný čokoládový chlazený dezert pohladí vaše chuťové pohárky. Z dávky vytvoříte 5 – 6 porcí. Pěna získá dobrou konzistenci stejně z odtučněného jako z polotučného tvarohu. Suroviny: 250ml smetany ke šlehání 250 g měkkého tvaru (ve ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 2, Cena: 60 Kč Chutný čokoládový chlazený dezert pohladí vaše chuťové pohárky. Z dávky vytvoříte 5 – 6 porcí. Pěna získá dobrou konzistenci stejně z odtučněného jako z polotučného tvarohu. Suroviny: 250ml smetany ke šlehání 250 g měkkého tvaru (ve ...
Tartar znamená tatarák a v případě zeleninové varianty se neškrábe nebo nemele najemno, ale krájí se na malé kousky. Potřebujete: ✿ 2 velká rajčata✿ 2 filátka ančoviček✿ ½ avokáda✿ 1 jarní cibulku✿ olivový olej✿ čerstvou bazalku✿ pepř a sůl✿ rukolu 1. Rajčata omyjte, rozkrojte a ...
Tartar znamená tatarák a v případě zeleninové varianty se neškrábe nebo nemele najemno, ale krájí se na malé kousky. Potřebujete: ✿ 2 velká rajčata✿ 2 filátka ančoviček✿ ½ avokáda✿ 1 jarní cibulku✿ olivový olej✿ čerstvou bazalku✿ pepř a sůl✿ rukolu 1. Rajčata omyjte, rozkrojte a ...
Blumy se slaninou jsou skvělou jednohubkou k perlivým i neperlivým vínům.Suroviny:5 velkých blum20 dkg slaninysnítka čerstvého rozmarýnu1 lžíce máslaPostup:Blumy dobře omyjte a rozkrájejte je na silnější měsíčky. Každý měsíček obalte v kousku slaniny a zajistěte párátkem. Na ...
Blumy se slaninou jsou skvělou jednohubkou k perlivým i neperlivým vínům.Suroviny:5 velkých blum20 dkg slaninysnítka čerstvého rozmarýnu1 lžíce máslaPostup:Blumy dobře omyjte a rozkrájejte je na silnější měsíčky. Každý měsíček obalte v kousku slaniny a zajistěte párátkem. Na ...
Chuťovka k odpolední kávě, ale klidně také k jogurtu na snídani. Ingredience: na 15 bochánků Těsto: 125 ml vody125 ml mléka (tučné nebo polotučné)špetka soli25 g cukru krupice 100 g másla170 g hladké mouky4 vejce190 g zakysané smetany Navrch: čerstvé jahody, borůvky ...
Chuťovka k odpolední kávě, ale klidně také k jogurtu na snídani. Ingredience: na 15 bochánků Těsto: 125 ml vody125 ml mléka (tučné nebo polotučné)špetka soli25 g cukru krupice 100 g másla170 g hladké mouky4 vejce190 g zakysané smetany Navrch: čerstvé jahody, borůvky ...
Churros (čuros) jsou tradiční pokrm na Pyrenejském poloostrově a v Latinské Americe, jí se u novoroční snídaně. Ingredience: na 15 kusů Těsto: 1 šálek vody2 lžíce cukru1 lžička soli2 lžíce oleje (např. rostlinný olej) 1 šálek hladké mouky2–3 vejceolej na smaženímoučkový ...
Churros (čuros) jsou tradiční pokrm na Pyrenejském poloostrově a v Latinské Americe, jí se u novoroční snídaně. Ingredience: na 15 kusů Těsto: 1 šálek vody2 lžíce cukru1 lžička soli2 lžíce oleje (např. rostlinný olej) 1 šálek hladké mouky2–3 vejceolej na smaženímoučkový ...
Rajčata si s těstovinami rozumí – a tohle lehké jídlo si určitě zamilujete hned na první ochutnání. Potřebujete: ✿ 400 g těstovin✿ 10 cherry rajčátek✿ 150 g mozzarelly✿ 100 g tvrdého sýru✿ 3 lžíce olivového oleje✿ 1 cibuli✿ 2 stroužky česneku✿ 400g konzervu loupaných ...
Rajčata si s těstovinami rozumí – a tohle lehké jídlo si určitě zamilujete hned na první ochutnání. Potřebujete: ✿ 400 g těstovin✿ 10 cherry rajčátek✿ 150 g mozzarelly✿ 100 g tvrdého sýru✿ 3 lžíce olivového oleje✿ 1 cibuli✿ 2 stroužky česneku✿ 400g konzervu loupaných ...
Takovým zákuskem určitě nikoho neurazíte. Je jednoduchý a skvělý.Suroviny: 150 g karamelových sušenek 300 g blum2 hrušky100 g třtinového cukru 150 g hrubé mouky100 g másla2 polévkové lžíce mandlíkokosová zmrzlina na ozdobuPostup:Předehřejte si troubu na 190 °C. Sušenky ...
Takovým zákuskem určitě nikoho neurazíte. Je jednoduchý a skvělý.Suroviny: 150 g karamelových sušenek 300 g blum2 hrušky100 g třtinového cukru 150 g hrubé mouky100 g másla2 polévkové lžíce mandlíkokosová zmrzlina na ozdobuPostup:Předehřejte si troubu na 190 °C. Sušenky ...
Podzim přímo vybízí k tvorbě dekorací z pokladů, které najdete při procházkách přírodou. Můžete si nasbírat různobarevné listy, žaludy, větvičky i suché plody. Možností, jak je využít, je opravdu nespočet. Přivítejte podzim i u sebe doma a vytvořte si s námi krásný věnec ...
Podzim přímo vybízí k tvorbě dekorací z pokladů, které najdete při procházkách přírodou. Můžete si nasbírat různobarevné listy, žaludy, větvičky i suché plody. Možností, jak je využít, je opravdu nespočet. Přivítejte podzim i u sebe doma a vytvořte si s námi krásný věnec ...
Ke konci léta a počínajícímu podzimnímu počasí neodmyslitelně patří nadýchaný hruškový koláč.Suroviny:1 hrnek polohrubé mouky 3 velké hrušky ½ hrnku krupicového cukru ½ prášku do pečiva ½ hrnku plnotučného mléka ¼ hrnku oleje 1 vejce kousek másla moučkový cukrNa tvarohovou ...
Ke konci léta a počínajícímu podzimnímu počasí neodmyslitelně patří nadýchaný hruškový koláč.Suroviny:1 hrnek polohrubé mouky 3 velké hrušky ½ hrnku krupicového cukru ½ prášku do pečiva ½ hrnku plnotučného mléka ¼ hrnku oleje 1 vejce kousek másla moučkový cukrNa tvarohovou ...
V severní Francii v oblasti Pařížské pánve bylo už v roce 2000 objeveno rozsáhlé neolitické pohřebiště. Díky pokrokům v analýze dávné DNA se nyní vědcům podařilo získat genomy 94 jedinců, kteří, jak s
Nádherný byt s desítkou rozmanitých luxusních pokojů představuje esenci dokonalého souznění orientální atmosféry se soudobou precizností, tak typickou pro nábytek a doplňky společnosti Covet House, je
Každé roční období přináší návštěvníkům průhonické restaurace Hliněná Bašta jinak chuťově zabarvené dobroty. Proto netřeba „smutnit“, že léto tak rychle uteklo, neboť poklidné posezení na romantické t
V takovém případě mnohdy pomůže cvičení. Možná to víte a už máte své oblíbené cviky, které provádíte alespoň občas. Našli jsme pro vás další a jsou skutečně účinné. NA KRČNÍ PÁTEŘ Protažení v záklonu 1) Můžete provádět ve stoje i v sedě. Držte krk, ramena a trup rovně. Bradu držte také rovně a pohled je namířený
Jeho lži mi zprvu přišly jako nevinné bláboly. Až pozdě jsem si uvědomila, jak jsou kruté. Netušila jsem, že mi zničí celý život! Už zamlada vynikal svým sarkasmem a ironií. Právě to se mi na něm tehdy líbilo. Byl prostě jiný než ostatní kluci. Zamilovala jsem se a byla svatba. Lásku mi ale nikdy nevyznal.
Nejlépe chutná na čerstvém chlebu, ale při oslavách do ní můžete namáčet na silnější proužky nakrájenou mrkev nebo řapíkatý celer. Suroviny 200 g žluté nebo červené čočky 200 ml vody 2 stroužk
O grafitu víme, že se používá k výrobě tužek, ale naši dávní předkové ho znali především jako přísadu do keramiky. Proto také na Českokrumlovsku kvalitní grafit těžili už Keltové a po nich se v tom pokračovalo i v dalších staletích. Posledním z otevřených dolů byl v 70. letech minulého století Městský vrch spojený překopem s nedalekým dolem Lazec. A právě v těchto
Měla to být oslava, při které v Boleslavi zasednou za masivními stoly dva bratři: kníže Václav (asi 907–935/929) a Boleslav (asi 915–967/972), který si později získá přízvisko Ukrutný. Svátek svatých Kosmy a Damiána však naservíruje krvavou dohru. Nejznámější vraždu české historie. Co o ní lze s jistotou říct? Téměř nic – snad kromě
Také jste si všimli, že stále více lidí nosí na zápěstí chytré hodinky nebo fitness náramek? Pokud byste se i vy rádi nechali pohltit tímto trendem, ale nevíte, k čemu jsou taková zařízení dobrá a jak vybírat, jste na správné adrese. S obojím vám totiž poradíme. Jak vybrat chytré zařízení na zápěstí? Při výběru chytrého zařízení na
Bylo 8. dubna 1665 odpoledne. Skupina šesti rybářů se právě v pobřežních vodách Baltského moře u města Stralsund věnovala lovu sleďů. V dalších minutách se však stalo něco, pro co nemá ani současná vě
Rodina chudého pražského krejčího Josefa Steinitze žije na okraji židovského ghetta a v květnu 1836 do ní přibude další z mnoha dětí. Wilhelm přichází na svět s tělesnou vadou, v důsledku níž bude po
Odmala jsem měla krásné, dlouhé rovné vlasy. Nic mě nenutilo to měnit. Pak se stalo něco, co mě donutilo změnit účes. U nás ve městě je dobrých kadeřnic víc. Já ale od puberty chodila jen k jediné, k Janičce. Brala jsem ji už dávno jako svoji kamarádku. Také jsem se vždy těšila, jak jí vše
V sekci premium najdete to nejlepší z našich časopisů.