Můj čas na kafíčko

Myslí pořád na bývalku?

Není nic horšího, než když chodíte s mužem, který má pořád hlavu plnou své ex.

Rozchod ještě neznamená, že je konec. Chodit s mužem, který stále myslí na svou ex, je podobné jako randění se ženáčem. Co s tím můžete dělat?

Není důležité, jak dlouhý byl minulý vztah vašeho nového partnera. Zásadnější je, jestli byl na rozchod připraven. Můžete totiž s někým žít třeba deset let, ovšem pokud vztah dlouhodobě nefunguje, tušíte, že se může blížit konec.

Ale když máte pocit, že je vztah v pořádku, a najednou zůstanete opuštěná, jste v šoku. Pak člověk potřebuje čas, aby se s tím srovnal. Pokud jste se seznámila s mužem, který si před pár měsíci prožil nečekaný rozchod, je pravděpodobné, že na svou ex stále myslí, a nezáleží na tom, zda se mu stýská, nebo vůči ní cítí vztek.

V tom případě váš vztah dlouho nevydrží. Měla byste mu dopřát čas a prostor, aby se s rozchodem srovnal, emočně stabilizoval a sám sebe připravil na další vztah.

Vysvětlete mu, že ho máte ráda a chtěla byste s ním být, ale nejdřív se musí srovnat s minulostí. Vlastně ho musíte nechat jít a zbývá vám jen doufat, že se za nějaký čas, až se dá dohromady, vrátí.

Zapeklitý trojúhelník zavčas rozetněte.

Pořád o ní mluví

Není den, aby o ní nepadla zmínka. Ať už o své bývalce mluví v pozitivním (byla děsně vtipná), či negativním smyslu (příšerně žárlila), značí to, že ji má stále v hlavě. Buď touží po jejím návratu, nebo ji nenávidí, obě varianty ale vašemu vztahu nefandí.

Buďte opatrná, protože tenhle muž není v psychické pohodě. Upozorněte ho, že vám neustálé slovní připomínky jeho ex nejsou příjemné, a uvidíte. Pokud si nemůže pomoci, případně ho touto poznámkou rozčílíte, asi je nejlepší ve vztahu dál nepokračovat.

Jsou tu její stopy

Nejsou spolu, každý žije jinde, ale v bytě svého přítele stále vidíte stopy přítomnosti jeho ex? Našla jste její fotku, v koupelně jste objevila pár jejích věcí… Třeba je váš přítel flegmatik a nedochází mu to, ale spíš to znamená, že stále doufá v její návrat.

Řekněte mu, že je vám to nepříjemné, že nechcete neustále narážet na věci ženy, která tu byla před vámi. A sledujte jeho reakci.

Pokud za tím opravdu nic není, plácne se do čela, omluví se, že mu to nedošlo, a věci odstraní. Pokud ale reaguje naštvaně, obviní vás ze žárlivosti, buďte ve střehu. Tento muž se věcí své ex a ani jí samé zatím zbavovat nehodlá!

Zůstali kamarády

Stává se, že lidé jsou přátelé a napadne je, že by mohli být i partneři. Ale nevyjde to, a vrátí se tedy ke kamarádství. Pokud jejich vztah nebyl nijak vážný a dlouhý, je to nejspíš v pohodě. Jen málokdy spolu ale doopravdy dokážou kamarádit lidé, kteří se roky velmi milovali.

Většinou jeden z nich doufá, že se k sobě vrátí, a v takovém případě je jejich „kamarádství“ rizikové pro váš vztah. Ostatně kamarádství mezi mužem a ženou je vždy ošemetné. Všímejte si nejen toho, jak často se vídají či jak často si telefonují, ale jak se k tomu váš přítel staví.

Odchází s ní telefonovat do jiné místnosti? Ztišuje hlas? Když s ní jde na kávu, mlží a řekne vám to, jen když už mu nic jiného nezbývá? Pak to úplně nevinné není.

Stále spolu žijí

Rozchody bývají finančně nákladné, proto spolu řada lidí i po ukončení vztahu nějaký čas bydlí. To ale nese riziko, neboť  společné bydlení se může změnit v souboj nervů o to, kdo jako první odejde. A chodit s někým, kdo je stále ve stresu, není žádný med.

Druhá varianta je ještě horší. Onen stav nouze totiž může vašeho přítele a jeho ex donutit k tomu, aby problémy překonali a vrátili se k sobě. Nebo se spolu aspoň občas vyspali. Zjistěte, jak dlouho takto hodlá žít.

Když oznámí, že si už pronajal byt a uvolní se do měsíce, není třeba se tím trápit. Jakmile tohle soužití ale jeví známky neurčitosti a muž neví, kdy si něco najde, vymezte dobu, po kterou jste ochotna daný stav snášet. Pokud žije se svou ex déle než půl roku, jděte od něj.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden