Moje sladké tajemství

Naučte se ovládat hádky

Hádky na denním pořádku v žádném vztahu nedělají dobrotu. Na druhou stranu to ale ani bez nich nejde. Jak se správně hádat?

Hádky v důvěrném vztahu jsou zaměřeny výhradně na pročištění vzduchu a odstranění překážek. Výsledkem „správného hádání“ je srozumitelnost a otevřenost novým možnostem.

K tomu je ale potřeba dodržovat několik zásad. Tou zřejmě nejdůležitější je, aby se oba partneři drželi tématu a netahali do sporu věci, které s problémem nesouvisí.

Neméně podstatné je i to, aby spolu dokázali komunikovat slušně, bez vulgarity, osobního napadání a urážek. Protože co jednou vypustíte z úst, to nejde vzít zpátky, ať budete vyřčeného litovat sebevíc.

Nebojte se udělat pauzu

Fíglem, který vám může pomoci zvládnout vypjaté situace se ctí, je domluvený signál, kterým hádku můžete kdykoli přerušit, pokud uvidíte, že nabírá špatný směr nebo už budete vyčerpaní. V oddechovém čase, který získáte, si totiž mnohdy uvědomíte, co je skutečně důležité a co můžete v klidu přejít.

Když už ale jste o něčem přesvědčeni, neměli byste ustupovat. To totiž obvykle vede jen k tomu, že se v partnerovi, který si většinou netrvá na svém, jen hromadí vztek a pocit ublížení.

A v neposlední řadě je třeba se během hádky držet přítomnosti. Když totiž na partnera vytáhnete, že před dvaceti lety urazil vaši tetičku, věřte, že to ničemu rozhodně neprospěje.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden