Můj čas na kafíčko

Nové metody v čištění zubů

Nepodceňujte čištění zubů

Odjakživa platí: Zdravé zuby jsou krásné a čisté zuby se nekazí! To si ale bohužel hodně lidí pořád neuvědomuje a péči o ně i prevenci podceňují. Nejčastěji chybujeme, že ještě stále nepoužíváme pravidelně mezizubní kartáček, nebo dentální nit. Stále totiž věnujeme jen málo času čištění mezizubních prostor. Už proto je důležité chodit pravidelně k dentální hygienistce a zubnímu lékaři.

Nečekejte na bolest

Zubní plak a zubní kámen jsou skvělou živnou půdou pro bakterie, které okyselují prostředí v ústech. Kyseliny následně narušují zubní sklovinu, ve které postupně vzniká zubní kaz. S kazem se za svůj život setká většina z nás (u nás až 90 %). I paradontózou či zánětem dásní trpí velká část populace, i když si onemocnění nepřipouští. Na vině je nejen nevhodná strava, ale především špatná hygiena a nedostatečná prevence. Zubaře bychom měli navštěvovat pravidelně jednou za půl roku, a to i když nás nic netrápí. Současně  bychom měli zajít i k dentální hygienistce.

Jaký kartáček je nejlepší?

Důležité tedy je, abychom měli zuby stále dokonale vyčištěné a dbali na řádnou ústní hygienu. Ale čistíte si zuby správně? Jestliže si je ráno a večer přejedete rychle kartáčkem, nemůžete se divit, že se vám zuby kazí a máte problémy s dásněmi. Zuby byste si měli čistit dva až třikrát denně (nejlépe vždy po jídle), a to alespoň dvě minuty hustým kartáčkem s kulatými měkkými štětinkami. Při čištění vždy postupujte směrem od dásní nahoru. Nezapomínejte ani na mezizubní prostory.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden