Můj čas na kafíčko

Proč se ztrácí vášeň?

Máte pocit, že vás milostné hrátky už nebaví tolik jako kdysi? Hlavně nepropadejte panice, je to úplně normální jev. Čím vším může být způsoben?

Každá rozepře může být důvod, který vám znechutí myšlenky na sex. I proto se vyplatí neřešit banality. Drobné konflikty jsou pro libido víc zničující než hádky, při kterých na sebe křičíte.

Nudné soužití

Když si problémy vyříkáte, může to sexuálnímu životu prospět. Neustálé dohady jsou únavné. Pokud je ovšem váš vztah několik let stále stejný, po čase přichází i odloučení v intimní oblasti.

Když je život monotónní, sníží se i „zpohodlnělé“ libido. Na dovolených mají páry často mnohem víc sexu než doma. Důvod? Změna prostředí a „nová krev v žilách“.

Málo sexu

Když něčeho máte nedostatek, toužíte po tom, ale u sexu to tak neplatí. Pokud přestanete intimně žít delší dobu, je touha po sexu nižší než u lidí, kteří mají styk pravidelně. Pracujte na tom, aby se vám krásné pocity při sexu připomínaly dost často, a na tom, abyste je ze své mysli vlivem každodennosti nevytěsnila.

Špatná strava

Když nejste spokojená s tím, jak vypadáte, přestáváte věřit, že jste pro druhého přitažlivá. Souvisí to s jídlem. Vaše strava by měla být pestrá a bohatá na vlákninu, pokud chcete mít zaručeno, že vaše libido bude zase v pozoru a že se vám vrátí sebejistota. Když jíte nadmíru cukrů, vaše sexuální touha klesá.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden