Moje chvilka pohody

Proč svatba vše pokazí?

Když jste v trvalém vztahu s někým, koho milujete, je přirozené myslet na další krok: manželství.

Společné soužití navždy s někým, koho máte rádi, zní skvěle. Jenže s manželstvím přichází velká zodpovědnost a většina lidí na to často zapomíná, což později vede k rozvodu. A jaké jsou důvody?

Nebyla to láska

Nejhorší chybou je popletení zamilovanosti s láskou. Lidé v dlouhodobých vztazích si pletou lásku s pohodlím a jistotou. Obvykle poté, co se vezmou, si uvědomí, že nebyli opravdu zamilovaní. Milovat někoho a mít ho rád jsou dvě úplně jiné věci.

Lidé se časem mění, a tak se mění i jejich potřeby a především priority. Změna je nevyhnutelná a přichází s časem. Manželství je krásné, ale vyžaduje také vysokou úroveň odhodlání, trpělivosti a lásky, což je důvod, proč se po svatbě lidé začnou cítit zatíženi odpovědností a raději se budou sami soustředit na své individuální cíle.

Chtěli jste se usadit a naivní představy

Oženit se nebo vdát z jiného důvodu než z lásky prostě nevyjde. Oženit se s osobou, se kterou dlouho chodíte, jen pro to, že se vám nechce hledat nikoho nového, není dobrý nápad. Většina z nás má nerealistická očekávání, pokud jde o vztahy a manželství.

Váš partner nebude dokončovat vaše věty nebo si pamatovat vše, co se vám líbí. Ne každý den bude plný slunečního svitu. Budou chvíle, kdy se váš partner cítí trochu mimo, a dny, kdy budete potřebovat svůj prostor. Manželství je o vzájemném porozumění.

Páry, které se vrhnou do manželství, aniž by to důkladně promyslely, v domnění, že všechno bude fungovat, protože se tak dlouho znají, se po několika měsících rozvedou, protože pravděpodobně nejsou psychicky připraveny na všechny povinnosti.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden