Postup: Slaninu nakrájíme na menší kousky (cca 1,5 cm) a necháme ji lehce osmahnout na pánvi s nepřilnavým povrchem.
Není třeba přidávat olej. Rajčata nakrájíme na plátky, rukolu omyjeme a osušíme. Na chleba rozložíme rukolu, přidáme opečenou slaninu, nakrájená rajčata, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme majonézu a přiklopíme druhým toastem.
Také si užíváte pocit štěstí, když rozbalujete dárky, kde na vás čeká překvapení? Potěšte takhle i své chuťové buňky. Jednou se vám na jazyku po rozkousnutí rozplyne omamná chuť vynikající čokolády nebo chutného sýra s masem. Bábovička s čokoládovou perlou Suroviny: 2 vejce, 2 ...
Také si užíváte pocit štěstí, když rozbalujete dárky, kde na vás čeká překvapení? Potěšte takhle i své chuťové buňky. Jednou se vám na jazyku po rozkousnutí rozplyne omamná chuť vynikající čokolády nebo chutného sýra s masem. Bábovička s čokoládovou perlou Suroviny: 2 vejce, 2 ...
Snad už máme před sebou poslední chladné dny. Proto se rozloučíme se zimou ve velkém stylu. Zkuste teplé nápoje, které vám osladí i okoření život. Exotická sangrie s pomerančovou šťávou Přísady na 4 hrnky:3 pomeranče, 2 jablka, 2 citrony, 2 badyány, 2 skořicové tyčinky, 1 kostka ...
Snad už máme před sebou poslední chladné dny. Proto se rozloučíme se zimou ve velkém stylu. Zkuste teplé nápoje, které vám osladí i okoření život. Exotická sangrie s pomerančovou šťávou Přísady na 4 hrnky:3 pomeranče, 2 jablka, 2 citrony, 2 badyány, 2 skořicové tyčinky, 1 kostka ...
Exotika s kuřecím masem v české kuchyni Tato indická směs jistě zaujme dospělé jedlíky, pro malé děti však tento pikantní pokrm není příliš vhodný. Suroviny: 1 balení indické kuřecí pánve DZ Klatovy, ananas (čerstvý nebo kompotovaný) nakrájený na kostičky, 3 chilli papričky, ...
Exotika s kuřecím masem v české kuchyni Tato indická směs jistě zaujme dospělé jedlíky, pro malé děti však tento pikantní pokrm není příliš vhodný. Suroviny: 1 balení indické kuřecí pánve DZ Klatovy, ananas (čerstvý nebo kompotovaný) nakrájený na kostičky, 3 chilli papričky, ...
Drůbeží maso je nejčastěji používaným masem v naší kuchyni. Vytlačilo i naše tradiční vepřové a hovězí. Nezůstávejte ale jen u kuřete. Máme pro vás recepty na další drůbež, na které si skvěle pochutnáte. Kachna na jablkách Suroviny na 4 porce: 1 kachna, 2 stroužky česneku, 2 ...
Drůbeží maso je nejčastěji používaným masem v naší kuchyni. Vytlačilo i naše tradiční vepřové a hovězí. Nezůstávejte ale jen u kuřete. Máme pro vás recepty na další drůbež, na které si skvěle pochutnáte. Kachna na jablkách Suroviny na 4 porce: 1 kachna, 2 stroužky česneku, 2 ...
Příprava: 50 minut, Náročnost: 3, Cena: 90 Kč Možná by se toto hlavní jídlo dalo nazvat „Čína po česku“. Suroviny: prsa z kuřete menší cuketa1 střední cibule 1 větší mrkev 1 paprika 1 – 2 rajská jablíčka olej, mletý či nastrouhaný česnek (1 strouček) ½ lžičky ...
Příprava: 50 minut, Náročnost: 3, Cena: 90 Kč Možná by se toto hlavní jídlo dalo nazvat „Čína po česku“. Suroviny: prsa z kuřete menší cuketa1 střední cibule 1 větší mrkev 1 paprika 1 – 2 rajská jablíčka olej, mletý či nastrouhaný česnek (1 strouček) ½ lžičky ...
Velikonoce jsou podobně jako Vánoce náročné na kuchařské přípravy. Čekáme hosty, koledníky, scházejí se rodiny. Co jim nabídnout? Zkusme letos kromě sladké a slané klasiky i něco, co běžně na našem jídelníčku nebývá. Velikonoční mazanec Suroviny: 300 g hladké mouky, 1 lžička ...
Velikonoce jsou podobně jako Vánoce náročné na kuchařské přípravy. Čekáme hosty, koledníky, scházejí se rodiny. Co jim nabídnout? Zkusme letos kromě sladké a slané klasiky i něco, co běžně na našem jídelníčku nebývá. Velikonoční mazanec Suroviny: 300 g hladké mouky, 1 lžička ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 3, Cena: 80 Kč Recept na tyto čokoládové řezy s oříšky nám svěřil sám šéfkuchař Jaroslav Béza z Petite France Boulangerie & Patisserie. Suroviny: 90 g hladká mouka 225 g cukr krystal 5 vajec 315 g máslo 165 g hořká čokoláda 150 g vlašské ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 3, Cena: 80 Kč Recept na tyto čokoládové řezy s oříšky nám svěřil sám šéfkuchař Jaroslav Béza z Petite France Boulangerie & Patisserie. Suroviny: 90 g hladká mouka 225 g cukr krystal 5 vajec 315 g máslo 165 g hořká čokoláda 150 g vlašské ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 2, Cena: 60 Kč Chutný čokoládový chlazený dezert pohladí vaše chuťové pohárky. Z dávky vytvoříte 5 – 6 porcí. Pěna získá dobrou konzistenci stejně z odtučněného jako z polotučného tvarohu. Suroviny: 250ml smetany ke šlehání 250 g měkkého tvaru (ve ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 2, Cena: 60 Kč Chutný čokoládový chlazený dezert pohladí vaše chuťové pohárky. Z dávky vytvoříte 5 – 6 porcí. Pěna získá dobrou konzistenci stejně z odtučněného jako z polotučného tvarohu. Suroviny: 250ml smetany ke šlehání 250 g měkkého tvaru (ve ...
Tenhle džem ze zralých hrušek ozvláštněný lahodnou chutí karamelu si prostě zamilujete. Potřebujete: ✿ 1 g hrušek✿ 300 g cukru✿ 1 sáček ovocného pektinu✿ 300 ml hruškového moštu nebo džusu✿ 2 citrony 1. Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a i se slupkou nakrájejte je na malé ...
Tenhle džem ze zralých hrušek ozvláštněný lahodnou chutí karamelu si prostě zamilujete. Potřebujete: ✿ 1 g hrušek✿ 300 g cukru✿ 1 sáček ovocného pektinu✿ 300 ml hruškového moštu nebo džusu✿ 2 citrony 1. Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a i se slupkou nakrájejte je na malé ...
Francouzská galetka se dá naplnit nejrůznějším ovocem. My použijeme to sezonní, tedy blumy.Suroviny:220 g hladké mouky70 g krupicového cukru 30 g kukuřičné krupice ½ lžičky mleté skořice 110 g másla 80 ml podmáslí špetka soli vejce na potření hrst nadrcených mandlíNa náplň:400 g ...
Francouzská galetka se dá naplnit nejrůznějším ovocem. My použijeme to sezonní, tedy blumy.Suroviny:220 g hladké mouky70 g krupicového cukru 30 g kukuřičné krupice ½ lžičky mleté skořice 110 g másla 80 ml podmáslí špetka soli vejce na potření hrst nadrcených mandlíNa náplň:400 g ...
Navrch použijte rozpuštěný karamel a hoblinky čokolády a pak bude éclair (vyslovuje se ejklér) skvostný. Suroviny: na 10 kusů Těsto: 250 ml vody100 g másla 200 g hladké moukysůl 5 vajec Náplň: 500 ml mléka1 vanilkový pudink100 g cukru krupice3 žloutky150 ml smetany Poleva: ...
Navrch použijte rozpuštěný karamel a hoblinky čokolády a pak bude éclair (vyslovuje se ejklér) skvostný. Suroviny: na 10 kusů Těsto: 250 ml vody100 g másla 200 g hladké moukysůl 5 vajec Náplň: 500 ml mléka1 vanilkový pudink100 g cukru krupice3 žloutky150 ml smetany Poleva: ...
Tartar znamená tatarák a v případě zeleninové varianty se neškrábe nebo nemele najemno, ale krájí se na malé kousky. Potřebujete: ✿ 2 velká rajčata✿ 2 filátka ančoviček✿ ½ avokáda✿ 1 jarní cibulku✿ olivový olej✿ čerstvou bazalku✿ pepř a sůl✿ rukolu 1. Rajčata omyjte, rozkrojte a ...
Tartar znamená tatarák a v případě zeleninové varianty se neškrábe nebo nemele najemno, ale krájí se na malé kousky. Potřebujete: ✿ 2 velká rajčata✿ 2 filátka ančoviček✿ ½ avokáda✿ 1 jarní cibulku✿ olivový olej✿ čerstvou bazalku✿ pepř a sůl✿ rukolu 1. Rajčata omyjte, rozkrojte a ...
Blumy se slaninou jsou skvělou jednohubkou k perlivým i neperlivým vínům.Suroviny:5 velkých blum20 dkg slaninysnítka čerstvého rozmarýnu1 lžíce máslaPostup:Blumy dobře omyjte a rozkrájejte je na silnější měsíčky. Každý měsíček obalte v kousku slaniny a zajistěte párátkem. Na ...
Blumy se slaninou jsou skvělou jednohubkou k perlivým i neperlivým vínům.Suroviny:5 velkých blum20 dkg slaninysnítka čerstvého rozmarýnu1 lžíce máslaPostup:Blumy dobře omyjte a rozkrájejte je na silnější měsíčky. Každý měsíček obalte v kousku slaniny a zajistěte párátkem. Na ...
Chuťovka k odpolední kávě, ale klidně také k jogurtu na snídani. Ingredience: na 15 bochánků Těsto: 125 ml vody125 ml mléka (tučné nebo polotučné)špetka soli25 g cukru krupice 100 g másla170 g hladké mouky4 vejce190 g zakysané smetany Navrch: čerstvé jahody, borůvky ...
Chuťovka k odpolední kávě, ale klidně také k jogurtu na snídani. Ingredience: na 15 bochánků Těsto: 125 ml vody125 ml mléka (tučné nebo polotučné)špetka soli25 g cukru krupice 100 g másla170 g hladké mouky4 vejce190 g zakysané smetany Navrch: čerstvé jahody, borůvky ...
Churros (čuros) jsou tradiční pokrm na Pyrenejském poloostrově a v Latinské Americe, jí se u novoroční snídaně. Ingredience: na 15 kusů Těsto: 1 šálek vody2 lžíce cukru1 lžička soli2 lžíce oleje (např. rostlinný olej) 1 šálek hladké mouky2–3 vejceolej na smaženímoučkový ...
Churros (čuros) jsou tradiční pokrm na Pyrenejském poloostrově a v Latinské Americe, jí se u novoroční snídaně. Ingredience: na 15 kusů Těsto: 1 šálek vody2 lžíce cukru1 lžička soli2 lžíce oleje (např. rostlinný olej) 1 šálek hladké mouky2–3 vejceolej na smaženímoučkový ...
Nádherný byt s desítkou rozmanitých luxusních pokojů představuje esenci dokonalého souznění orientální atmosféry se soudobou precizností, tak typickou pro nábytek a doplňky společnosti Covet House, je
Boj proti třídnímu nepříteli u nás v 50. letech 20. století vrcholí politickými procesy. „Nejdřív bylo třeba si vyřídit účty s předúnorovými politickými partnery komunistů… Pak přišli na řadu potenciální odpůrci nového režimu,“ píše publicista Pavel Tigrid (1917–2003). V rámci procesu s poslankyní za národně socialistickou stranu Miladou Horákovou (1901–1950) padnou v červnu 1950 čtyři rozsudky smrti. Jenže bezpečnostnímu
Rodina chudého pražského krejčího Josefa Steinitze žije na okraji židovského ghetta a v květnu 1836 do ní přibude další z mnoha dětí. Wilhelm přichází na svět s tělesnou vadou, v důsledku níž bude po
Italský Terst je považován za jedno z hlavních evropských měst okultismu. Vděčí za to dlouhé zednářské tradici i spiritualitě, která je pečlivě ukrytá za fasádou oficiální historie. Řada míst v Terstu
Nejlépe chutná na čerstvém chlebu, ale při oslavách do ní můžete namáčet na silnější proužky nakrájenou mrkev nebo řapíkatý celer. Suroviny 200 g žluté nebo červené čočky 200 ml vody 2 stroužk
S podtitulem pocta Marii Terezii a pevnosti samotné připomíná akce založení pevnosti Terezín 10. října 1780. Již tradičně jsou situovány především do období 18. století. Jejich cílem je připomenout jedinečnou terezínskou pevnost a události, která předcházeli její výstavbě. Jde o jedny z největších slavností zaměřených na toto období v Evropě. Každoročně je navštěvují z Čech,
V takovém případě mnohdy pomůže cvičení. Možná to víte a už máte své oblíbené cviky, které provádíte alespoň občas. Našli jsme pro vás další a jsou skutečně účinné. NA KRČNÍ PÁTEŘ Protažení v záklonu 1) Můžete provádět ve stoje i v sedě. Držte krk, ramena a trup rovně. Bradu držte také rovně a pohled je namířený
Sonda OSIRIX-REx se na svou pouť vydala v září 2016. Jejím primárním cílem byla planetka Bennu patřící do Apollonovy skupiny. Zde měla sonda získat vzorky, naložit je do speciální kapsle a tu pak dopr
Každé roční období přináší návštěvníkům průhonické restaurace Hliněná Bašta jinak chuťově zabarvené dobroty. Proto netřeba „smutnit“, že léto tak rychle uteklo, neboť poklidné posezení na romantické t
Jela jsem s přítelem na návštěvu k jeho pratetě. Petr mě varoval, že je teta trochu šílená, protože tvrdí, že po nocích v jejím domě běhá černý pes. Před lety jsem zažila něco hodně zvláštního. S přítelem jsme navštívili jeho tetu z pátého kolene. Petr mi dopředu říkal, že je teta trochu vyšinutá, tak ať její slova neberu vážně. Tvrdila
Také jste si všimli, že stále více lidí nosí na zápěstí chytré hodinky nebo fitness náramek? Pokud byste se i vy rádi nechali pohltit tímto trendem, ale nevíte, k čemu jsou taková zařízení dobrá a jak vybírat, jste na správné adrese. S obojím vám totiž poradíme. Jak vybrat chytré zařízení na zápěstí? Při výběru chytrého zařízení na
Moji rodiče už oslavili zlatou svatbu. Vždy měli krásný vztah a já si vždy představovala, že si budu žít stejně šťastně jako oni. Osud tomu chtěl jinak. Zlatou svatbu rodiče oslavili už před třemi lety, ale pořád ji mám před očima. Byla to ohromná sláva, na které se sešla celá vesnice. Já to obrečela. Kolem mě
V sekci premium najdete to nejlepší z našich časopisů.