Moje šťastná hvězda

Starý stolek bude zase jako nový!

Tvoření se samolepicí fólií

V redakci se nám dostal do rukou starší odkládací stoleček, a tak jsme se na něj s nadšením a rolí samolepicí fólie v ruce hned vrhli.

1 K proměně stolku vám bude kromě fólie stačit jen černý hobby sprej, nůžky, tužka a noviny nebo velká podložka.

stolek_1

2 Ze všeho nejdříve odšroubujte ze stolku nohy. Pokud to nejde, budete muset při jejich lakování zakrýt novinami spodní stranu stolu.

stolek_2

3 Černým hobby sprejem přestříkejte nadvakrát nohy stolu. Podložku pod nimi volte velkou, protože sprej je potřeba stříkat ze vzdálenosti zhruba 30 centimetrů. Kromě toho barva ulpí na dřevěných nohách rovnoměrně. Po zaschnutí první vrstvy přestříkejte nohy ještě jednou pro dokonalý výsledek.

stolek_3

4 Přeměřte desku stolu a rozměr nakreslete na rubovou stranu fólie. Z každé strany přidejte navíc centimetry podle výšky hran stolní desky.

stolek_4

5 Začněte fólii lepit od hrany stolní desky. Při lepení postupujte tak, aby se pod fólií netvořily vzduchové bubliny, a jemně přes ni přejíždějte hadříkem.

stolek_5

6 Rohy fólie nastřihněte tak, jak vidíte na obrázku, špičku na již polepené hraně přilepte na vedlejší volnou hranu a tu pak také jemným přitisknutím polepte. Její volný cípek odstřihněte. Nový stůl je na světě.

stolek_4

.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden