Můj čas na kafíčko

Tajná znamení, že se mu líbíte

Jak rozeznat, jestli se k vám muž chová pouze přátelsky, nebo je v tom něco víc?

Ne každý muž je sebevědomý lovec. Někteří jsou plaší a své sympatie dávají najevo nenápadně. Kromě klasických náznaků, jako jsou dlouhé pohledy z očí do očí, jsou i projevy zájmu, které snadno přehlédnete.

Způsob mužské konverzace se ženou, která ho přitahuje, se zásadně liší od hovoru s tou, která se mu nelíbí. Stačí pozorovat řeč jeho těla, mimiku a gesta. A hned víte, na čem jste.

Důležitým signálem zájmu může být i smích. Pokud se muž ve vaší přítomnosti často směje, nemusí to znamenat, že jste tak zábavná, ale spíše to, že je mu ve vaší přítomnosti dobře.

Směje se s vámi

Takový smích je známkou toho, že vaše bariéry postupně odpadají a stáváte se přístupnější. Jinými slovy vás považuje za atraktivní a hodnou důkladnějšího zájmu, a chce tedy s vámi navázat hlubší spojení.

V gestech rukou otvírá náruč

Dalším signálem, kterého byste si měla všímat, jsou pohyby rukou, nohou či celým tělem. Když muž mluví, sledujte, jestli pohybuje dlaněmi směrem k vám a tím vám podvědomě otvírá svou náruč.

Chce vám podvědomě nabídnout svůj prostor a také vás ochránit. Pokud rychle a okázale rozhazuje rukama jako Ital, jen se předvádí a vás příliš nevnímá. Jestliže rychle třese jednou nohou, je to projev nervozity.

Řeč jeho rukou je mnohdy výmluvná...

Pocity, které se zrcadlí v mimice

Sledujte dolní část jeho obličeje. Zatímco čelo s obočím vyjadřuje spíše negativní emoce, ty pozitivní se objevují kolem úst. Pokud se na vás usmívá, je vám nakloněn.

Rozšířený úsměv má za následek i krčení obočí či čela, což do mimiky promítá i negativní emoce, které muž nevědomě pouští ven. Typický americký umělý úsměv ale nemá s city nic společného. Takový muž je často neupřímný a cítí se být nadřazen.

Sledujte jeho postoj

To, jestli o vás stojí, poznáte podle jeho postoje: Když má hlavu svěšenou a je lehce ohnutý, je to příznak, že zájem nemá. Muž, který chce ženu zaujmout, zvedne podvědomě hlavu a vypne hrudník.

Jakmile dává ruce v bok nebo je kříží, vyjadřuje svoji dominanci a chce si dokázat, že vás lehce získá. Ruka v kapse může znamenat, že je z vás v rozpacích a nervózní. Pokud k vám stojí bokem, je v myšlenkách už na odchodu.

Dává ruce k těm vašim

Pokud sedíte v restauraci, sledujte, jak daleko dává na stole své ruce od těch vašich. Pokud je přibližuje, chce vstoupit do vašeho osobního prostoru. Takový pohyb by samozřejmě měl být přirozený.

Projevuje se to i tím, že partner stále přibližuje svoji skleničku k té vaší, nebo si odkládá svůj mobil na stůl do vaší půlky stolu. Pokud nejsou jeho ruce za celý večer na stole, může to vyjadřovat nejistotu či nezájem.

Letmo se vás dotkne

Může se jednat o předklonění při rozhovoru nebo nenápadný dotek dlaní. Pokud na tyto projevy reagujete kladně, nejspíš mezi sebou máte dobře fungující fyzické spojení, které je základem pro vztah.

Jakmile vás muž letmo pohladí, vyjadřuje vřelost. Pokud vás pohladí příliš rychle, a přitom cokoli vypráví, není to upřímné. Když v průběhu rozhovoru hladí vlastní ruce, chce rozhovor ukončit nebo se necítí dobře.

Pozorujte jeho zorničky

Upřímný pohled do očí je zřetelným signálem toho, že o vás má zájem. Spíš než dlouhý hypnotický pohled je lepší setkání očima, kde se odráží laskavost. Pozorujte jeho zorničky.

Pokud jsou rozšířené, prožívá nadšení a vzrušení. To nemůže ovládat a dělá to podvědomě. Pokud rychleji mrká očima, cítí se nejistě. Pokud na vás upřeně civí, zkouší vás analyzovat stejně jako vy jeho.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden