Můj čas na kafíčko

Věštění z magických run

Lidem prý čarovné runy darovali samotní bozi, aby se s nimi lépe dorozuměli.

Chcete odhalit tajemství věštby z run? Tato metoda, stará dva tisíce let, sice není tak známá jako věštba z karet či hvězd, ale o to je zajímavější. Dozvíte se tak, kde najít sílu a jak zvládnout svůj problém.

Runové znaky sloužily k magickým účelům a jejich symboly se ryly do kamene, dřeva a kostí. Proto je tvoří rovné, čisté linie. Dodnes jsou i ozdobou různých šperků. Staří Germáni ryli runy na zbraně nebo na lodě, aby je ochraňovaly na cestách.

Runy pochází ze starogermánského písma. Jejich název znamená tajemství. Jsou považovány za kanál k nadsmyslovým úrovním
a s jejich pomocí můžete komunikovat s neviditelnými silami.

K cestě potřebujete doklady, ale i přízeň vyšší moci.

Mají božský původ

Podle legendy stvořil runy bůh Odin, který se na devět dní připoutal kopím ke stromu světa a pak spatřil symboly, které mu daly schopnost vidět osud a také do něj zasahovat. Podělil se pak o své vědění s elfy, trpaslíky, obry, a hlavně lidmi, kteří tak dostali možnost komunikovat s božskými silami.

Proto se Odin stal patronem runové věštby. Runy seženete v ezoterických prodejnách, ale můžete si je vyrobit i sama, když barevnými znaky pokreslíte oblázky. Uchovávejte je v látkovém pytlíčku.

Amulet s runou vás ochrání

Runové symboly můžete využít i pro zdraví. Pořiďte si runový amulet se znakem, který vás bude chránit, a noste jej u sebe. Runový symbol můžete vrýt i do svíčky či předmětu. Zeptejte se run na cokoli: na vaši práci, zdraví, lásku, rodinu, děti.

Můžete se ptát i obecně: Co je pro mne teď důležité? Co mne čeká v nejbližších dnech? Když se runy vyjádří k něčemu jinému, znamená to, že ve vašem životě probíhá něco důležitějšího, než na co se ptáte.

Všechno má svůj čas

K věštění přistupujte uvolněná. Může pomoci tichá hudba, aromalampička, vonná tyčinka nebo svíčka. Plně se nalaďte na svou intuici. Pokud máte pocit, že se máte run ještě na něco zeptat, ptejte se dál.

Když cítíte, že není správná chvíle na věštění z run, poslechněte. V závěru poděkujte runám za odpovědi, ať už zní jakkoli. Každý člověk má možnost ovlivnit svůj osud, takže když runy něco ukážou, není to jediná cesta. Záleží na vás, jak se rozhodnete.

Důležitá je fáze měsíce

Staré severské kmeny spojovaly měsíční fáze s Normami, což byly sudičky osudu. Proto byste při věštění z run měla brát v úvahu, v jaké fázi se nachází měsíc a podle toho formulovat dotazy.

Když měsíc ubývá, klaďte otázky zaměřené na budoucnost. Je-li měsíc v první čtvrti, ptejte se na minulost a při úplňku řešte současnost.Nejvhodnější čas je první noc po novoluní a poslední noc před úplňkem.

V těchto symbolech uvidíte svůj osud. Zasáhnete do něj?

Raději runy vrhat, či tahat?

K výkladu používáme sadu 25 run. K původnímu počtu 24 výkladových znaků přidáváme ještě Odinovu runu, nahrazující intuici. Objeví-li se ve výkladu, znamená to, že do vašeho života zasáhnou vyšší síly.

Runy buď vyhoďte do vzduchu a věštěte z run obrácených lícem nahoru, nebo je vytahujte z váčku. Pokud potřebujete radu ihned, zvolte jednu runu. Když chcete problém vidět v souvislostech, vytáhněte tři runy. V zapeklitých situacích můžete vytáhnout 5 run.

Kouzlo pro šťastný návrat

Ať už jedete autem na dovolenou, letíte letadlem, nebo jdete na dlouhou túru, při vašich cestách vás runy ochrání a dovedou bezpečně domů. Toto kouzlo použijte i v případě, že se vy nebo někdo z vašich blízkých vydává na dalekou cestu.

Bublina, co vás ochrání

Připravte si fixu nebo propisku a zapalte svíci. Ideální je oranžová barva, ale stačí i bílá. Zavřete oči a představte si sebe na cestě, na kterou se chystáte. Kolem sebe si představte velkou světelnou bublinu, ve které se bezpečně skrýváte před všemi nástrahami. Cesta končí a vy se bezpečně ocitáte v cíli.

Kolem bubliny si můžete představit své anděly, přírodní bytosti nebo bohy, jimž jsou zasvěceny i runy, které vám pomohou. Jakmile dokončíte vizualizaci, vezměte fix a na své levé zápěstí na vnitřní stranu (levá je strana srdce) namalujte ochrannou runu, jejíž znak se vám líbí. Například ALGIZ a vedle ní runu RAIDO.

3 způsoby věštění

S jednou runou

Tato metoda je určena pro rychlou odpověď na konkrétní otázku. Ptejte se tak, aby odpovědí mohlo být jasné ano, či ne. Vytáhněte runu ze sáčku a prohlédněte si ji. Runa může nabídnout i obecnou odpověď, pak pátrejte dál vytažením dalších dvou.

Pokud vytažená runa neodpovídá na vaši otázku, zkuste ji upřesnit nebo to zkuste později. Vytažení jedné runy vám může posloužit i jako celkový pohled na váš uplynulý den večer před usnutím.

Se třemi runami

Pokládejte otázku tak, aby se na ni nedalo odpovědět ano či ne. Volte otázku typu: ,,Co se stane, když to udělám?“ Vytáhněte postupně tři runy. První odhaluje událost v minulosti, která způsobila problém.

Druhá ukazuje vaši současnost a radu, co máte udělat. Třetí odkrývá budoucnost. Dozvíte se, jestli vaše situace zůstane nezměněná, nebo zda se máte dát novou cestou. Vždy se rozhodujte podle svých instinktů.

S pěti runami

Věštba je vhodná pro čas, kdy se nepotřebujete zeptat na konkrétní věc. V tomto výkladu vytáhněte 5 run a položte je do tvaru kříže. Nejprve položte do středu kříže runu, jež symbolizuje vaši situaci.

Po levé straně položte runu ukazující na minulost a po pravé straně runu naznačující budoucnost. Další runu, která ukáže tu správnou pomoc či ochranu, dejte nahoru. Poslední runa, kterou dáte dolů, vás připraví na překážky, jež vás čekají v budoucnu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden