Moje šťastná hvězda

Věštění ze žolíkových karet

Používají se už od 14. století a poskytnou vám přesné odpovědi na vaše emocionální otázky.

Žolíkové karty jsou vedle mariášových a tarotových karet dalším oblíbeným způsobem, jak zjistit, co nás v budoucnu čeká. Na jejich výkladu nic není!


Odpradávna se lidé snaží proniknout do tajemství budoucnosti a hledají nástroje, které by jim pomohly pochopit neznámé. Jedním z takových je i věštění ze žolíkových karet! Ty vznikly pravděpodobně už v 18. století a dodnes se mezi lidmi těší velké oblibě. A mezi čarodějkami stejně tak.


Výklad karet


Na začátku můžete zkusit intuitivní přístup. Zaměřte se na kartu a zkuste vnímat jakékoli dojmy, myšlenky nebo emoce, které se vynoří. Věřte své intuici a nechte ji vést výklad. Vyberte si vhodné rozložení karet, které odpovídá vaší otázce nebo tématu.


Existuje jich mnoho. Pro žolíkové karty je však nejlepší trojice karet případně metoda ano/ne, kdy taháte kartu jen jednu. Jasně formulujte otázku nebo téma, na které chcete zjistit odpověď.


Buďte konkrétní a otevřeně se ptejte. Pokládejte karty na místo podle zvoleného rozkládání. Pro každou kartu si všimněte významu a jejího vztahu k otázce nebo tématu. Chce to ale trochu praxe.


Jak v nich číst?


Každá žolíková karta má svůj jedinečný význam. Vás bude zajímat zejména symbol, který se na kartě objeví. Případně vás může ve výkladu ještě překvapit joker! Co vám prozradí?


Představte si svou sebedůvěru jako jasný, zářící kruh energie, který je uvnitř vás.

Kříže

Pokud máte kartu se symbolem kříže, tak ta může symbolizovat nadcházející období, ve kterém budete čelit náročným situacím nebo zkouškám. Karty vám radí, abyste opustili své pohodlí a vydali se vstříc dobrodružství.

Mohou také naznačovat, že je čas udělat důležitý krok. Možná máte před sebou několik možností a musíte se rozhodnout, kterou cestou se vydat. Intuice vám napoví.

Srdce

Tyto karty ukazují lásku a romantiku. Mohou naznačovat, že ve vašem životě přichází doba hojnosti, nebo že jste obklopeni láskyplnými vztahy. Někdy srdce nabádá, abyste se vydali na svou životní cestu a našli své poslání. Radí, abyste byli v souladu s vašimi nejhlubšími hodnotami a věřili, že vše nakonec dobře dopadne.

Piky

Symbolizují obtíže, nepříznivé okolnosti nebo výzvy, kterým čelíte. Je to znamení, že v daném období budete zažívat určité komplikace nebo náročné situace. Jsou také často spojovány se smutkem a ztrátou. Varují před obdobím neklidu nebo změnou v některých aspektech života. Obvykle však ukazují na nezbytné události, bez kterých se nepohnete z místa.

Káry

Káry jsou často spojovány s materiálními záležitostmi, jako jsou finance, úspěch a prosperita. Může to být znamení, že v daném období budete mít příležitosti pro dosažení finančního zisku nebo rozvoje v pracovních záležitostech. Symbolizují také radost, štěstí a pozitivní energii. Dobrá nálada vás v tomto období rozhodně neopustí.

Křišťál je kámen čistoty a jasu.

Žolíky

Když se objeví ve výkladu žolík, může to naznačovat nečekané události, ale také nové možnosti nebo zajímavé zvraty v životě dotyčného.

Velké kouzlo sebedůvěry

Budete potřebovat bílou svíčku, vzácný kámen (vhodný je karneol, tygří oko nebo cítrín) a malou misku s vodou jako symbol čistoty a obnovy. Zapalte svíčku a umístěte ji před sebe. Zavřete oči, uvolněte se a zklidněte svoji mysl. Představte si svou sebedůvěru jako jasný, zářící kruh energie, který je uvnitř vás.

Vezměte kámen do svých rukou a vyslovte: „Síla, sebevědomí a důvěra ve mně roste. Jsem plna odvahy a jistoty v každém kroku, který podnikám.“ Ponořte kámen do misky s vodou. Při ponořování si představte, jak veškeré pochybnosti a negativní myšlenky odplouvají.

Kameny, které podpoří jasný úsudek

1. Ametyst:

Krystal spojený s klidem a moudrostí. Pomáhá uklidnit mysl, odstranit negativní myšlenky a zvýšit schopnost koncentrace.

2. Kyanit:

Kámen, který je známý svou schopností vyrovnat energie a harmonizovat mysl. Podporuje jasný a racionální úsudek a zároveň rozvíjí schopnost vnímat věci z širší perspektivy. Kyanit může být užitečným kamenem pro ty, kteří se potýkají s nerozhodností.

3. Lapis lazuli:

Lapis lazuli je kámen pravdy a osvícení. Pomáhá otevřít třetí oko, což je energetické centrum spojené s intuicí a vnitřním věděním. Může také podpořit jasný úsudek a pomoci rozpoznat pravdu za závojem emocí a nejistot.

4. Fluorit:

Je známý jako kámen rovnováhy a harmonie. Pomáhá vyjasnit mysl a podporuje logické myšlení. Fluorit také posiluje schopnost soustředění.

5. Křišťál:

Křišťál je kámen čistoty a jasu. Pomáhá odstranit energetické bloky a negativitu.

Mocný náramek ze dřeva

Magické šperky z vzácných kamenů jsou už takřka klasikou. Ale co takhle dřevo? Každý druh má svou vlastní energetickou symboliku.

Například cedr podporuje sílu a ochranu, santalové dřevo podněcuje meditaci a cypřiš zase duševní sílu. Pokud vás lákají spíše drahé kovy, věřte stříbru, které zesiluje intuici, nebo oceli, jež chrání před negativní energií.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden