Můj čas na kafíčko

4 pomocníci proti nastuzení

Podzimní počasí je záludné, ale kouřící šálek voňavého bylinkového čaje dokáže rýmě podrazit nohy, dřív než se stihne pořádně rozvinout. Zmírnit nebo zarazit může i začínající kašel a bolesti v krku.

  ●Proti rýmě

Inhalujte heřmánek, který má mimořádně silné protizánětlivé účinky. Spolehlivou pomocí je také bezový květ, který pijte v čaji a inhalujte spařený v mírně osolené vodě. Zabírá i při zánětech dutin a zastydlé rýmě.Teplý čaj pomalu polykejte proti chrapotu. Proti rýmě provázené kašlem je nejlepší jitrocel.

●Na pocení

Tady je expertem lipový a bezový květ, nejlépe používané společně. Přisypat můžete i heřmánek.

●Při bolestech v krku

Silnou zbraň najdete v šalvěji. Nehodí se ale pro kojící matky, protože snižuje množství mléka. Spolehlivými kloktadly jsou také čaje z mateřídoušky, proskurníku, černého bezu a heřmánku.

●Proti kašli

Suchý dráždivý kašel uklidňuje a léčí jitrocel a proskurník.Obě bylinky jsou oblíbené také ve formě sirupu, který koupíte v lékárně. Divizna usnadňuje odkašlávání a používá se hlavně při suchém kašli. Lékořice rozpouští hlen a podporuje vykašlávání, podobně jako mateřídouška. Pomáhá také fenykl, anýz, bezový květ a podběl.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden