Můj čas na kafíčko

7 indicií, že jste u dobrého léčitele, věštce či šamana

Od věků se lidé obraceli na různé věštce, kartáře nebo léčitele. Je tomu tak i nyní, když se znovu do popředí zájmu dostávají různé duchovní nauky a přírodní léčba.

Existují po světě tisíce lidí, kteří by dali ruku do ohně za to, že jim věštkyně předpověděla budoucnost, že je médium spojilo s jejich zesnulými příbuznými nebo že je vyléčil léčitel a podobně.

Možná patříte k těm, kteří by chtěli služeb těchto lidí teprve využít. Máme tu pro vás 7 pravidel, díky kterým spolehlivě rozeznáte šarlatána od osoby s výjimečnými schopnostmi.

Znáte osobně spokojené klienty daného věštce či léčitele?

1. Osobně znáte spokojené klienty

Pokud se začínáte poohlížet po kartářce, věštci nebo léčiteli, samozřejmě to nejlepší, co můžete udělat, je zeptat se lidí ve svém okolí. Osobní doporučení je jedním z nejlepších způsobů, jak takového člověka najít. Samozřejmě by vám ho měl doporučit člověk, kterému věříte a kterého si vážíte.

Nemělo by se jednat o doporučení od nějaké kamarádky, které kartářka oznámila, že se kvůli ní milenec určitě rozvede, a ona teď netrpělivě čeká a doufá, kdy se to stane. Dotyčný by vám měl být schopen říci, proč mu léčitel nebo médium pomohl a jaké vidí konkrétní výsledky.

2. Má jasně stanovené ceny, které vás nedostanou na mizinu

Tohle je velmi důležitý bod, na který si musíte dávat velký pozor. Mnoho podvodníků totiž využívá slabost lidí v nepříjemné životní situaci a během několika měsíců „nutných opakovaných sezení“ z nich dokážou vytáhnout klidně i statisíce.

Ceny by měly budit dojem, že dotyčný ví, co ve své práci dělá dobře, ale umí ji adekvátně ohodnotit. Je velmi těžké určit přesnou částku, kterou by si měl slušný věštec či mág vzít za svou práci, ale vězte, že špatným ukazatelem je rozhodně nízká, i přemrštěná cena.

Podstatné je, aby ceny za služby byly transparentní, tedy je jasně řečeno, za co platím a co za to dostávám. Je jasné, že zaplatíte více za dlouhý rituál plný potřebných věcí než za patnáctiminutové čtení z ruky.

3. Má slušné vystupování

Samozřejmě je také velmi důležité koukat na to, jak se k vám a k jiným klientům dotyčný chová. Neměl by vystupovat afektovaně, předvádět nějaké „divadélko“ a také nepoužívat emociální nátlak. Nejhorší, co totiž může například léčitel nebo vědma používat, je citové vydírání a manipulace, které cílí na slabá místa klienta.

Pokud tak činí, pravděpodobně se jedná o nějakého šarlatána. Proslulí byli zejména jarmareční vykladači, kteří si nejprve nechali zaplatit za věštbu a na klienta sehráli dramatický výstup o strašlivé rodové kletbě, která na něm leží, již nemohou ani snést jeho přítomnost.

4. Nejdůležitější je pro něj vaše dobro

Stejně jako dobrý lékař i váš duchovní rádce, léčitel, vědma nebo mág by měl v první řadě hledět na to, abyste se vy cítili dobře. Pozor si dávejte i na to, abyste neskončili v rukou černého mága, který vám sice bude velmi rád naslouchat, ale na druhou stranu vás bude opakovaně tlačit do situací a řešení, které vám nebudou příjemné.

Žádný rituál nedokáže čisté zázraky a zkušená čarodějnice bude spíše střízlivá a obezřetná. Pokud vám někdo slibuje hotové zázraky za přemrštěné peníze, zřejmě to nebude žádný poctivec.

5. Na první pohled není provokativní

I když v normálních vztazích tomu tak není, u mágů, kartářek, čarodějů a léčitelů byste měli dávat také na svůj první dojem a pohled. Člověk, ke kterému si jdete pro pomoc, by neměl na první pohled vypadat jako nějaké exotické zvíře v kostýmu, skákat okolo stolu a předvádět divadlo.

Důležité je se také soustředit na místo, ve kterém pracuje. Nemělo by být špinavé a až příliš chaotické. Když někam vejdete, pozorně se rozhlédněte a dejte i na svoje tělesné pocity. Působí na vás prostor, jako by byl plný nepokojných duší? Dost možná je.

6. Je zdravě sebevědomý

Soustřeďte se také na to, jaká osobnost z tohoto člověka vyzařuje. Rozhodně nechcete důležité věci řešit s věštcem, který bude nejistý a falešně skromný, ovšem pozor také na arogantní „spasitele světa“. Ani jeden extrém není v tomto směru žádoucí a pravděpodobně se bude jednat o podvodníka.

Správný věštec, kartářka a léčitel by měli mít přirozenou autoritu a sebevědomí. Vyzařuje z nich jistota, že vědí, co dělají, a nehrají si na spasitele světa.

7. Nehraje si na vědce či lékaře

Jedním z nejdůležitějších faktorů je to, že se do vás hned mezi dveřmi neopře s tím, že byste neměli věřit lékařům a jiným dalším odborníkům, a naopak byste se měli plně svěřit jen do jeho péče. Tohle zavání opravdu velkým problémem, ze kterého se občas není lehké dostat.

Na toto se specializují především podvodní léčitelé, kteří svým obětím slibují uzdravení z všemožných chorob, přitom se ale snaží jen co nejvíce natáhnout čas, aby z nich vytáhli co nejvíce peněz.

Tito šarlatáni často požadují nehorázné sumy za různé léčivé předměty. Skutečný léčitel by vám měl sloužit pouze jako podpora lékařské péče. Samozřejmě v případě, pokud se jedná o podstatný medicínský problém.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden