Bavorský talíř

Suroviny na 4 porce:

600 g kysaného zelí

200 g anglické slaniny

400 g uzeného masa

4 klobásky

100 g cibule

0,1 l oleje

150 g slaniny

400 g brambor

0,4 l bílého vína

sůl

bílý pepř

bobkový list

Postup:

Zelí překrájíme nadrobno. Rozškvaříme slaninu, přidáme do ní zelí, zalijeme vínem a 1,5 až 2 hodiny pomalu dusíme. Přidáme bobkový list, pepř a sůl. Mezitím nakrájíme menší brambory i se slupkou na plátky a opečeme je dozlatova, nebo je necháme jen vařené. Když je zelí měkké, přendáme je do pekáčku a střídavě prokládáme plátky uzeného, klobásy a bramborami, vše asi 30 minut zapékáme. Zapíjíme bílým vínem nebo pivem.   Extra tip: Tuto pochoutku rozhodně nepodáváme lidem na dietě, nebo s nemocným žlučníkem.

reklama
reklama