Grilovaná chobotnice

Suroviny na 2 porce:

1 chobotnice

1 cibule

1 mrkev

1 celer

2 stružky česneku

bobkový list

celý černý pepř

nové koření

0,2 l bílého vína

rukola

cherry rajčata

Olej na marinádu:

2 lžíce olivového oleje

2 lžíce červeného vinného octa

1 lžíce medu

1 lžička sambal (chili pasta)

1 pomeranč lístky bazalky

½ citronu

Postup:

Do hrnce dáme vodu, víno, kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, pár kuliček pepře, nové koření a chobotnici. 2,5kg chobotnici vaříme 45–60 minut. Do mísy dáme vinný ocet, olivový olej, med, sambal, bazalku, šťávu z citronu a pomeranče dáme. Osolíme, opepříme a promícháme. Až se chobotnice uvaří, odkrojíme jí zobáček a hlavu, nekonzumují se. Následně odkrojíme chapadla, která vložíme do marinády. Rozpálíme olivový olej a na něm je dozlatova osmahneme. Na pánvi je ještě lehce osolíme a opepříme.

reklama
reklama